Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ισραήλ: Εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, απάντησαν με ρουκέτες οι Παλαιστίνιοι

Ισραήλ: Εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, απάντησαν με ρουκέτες οι Παλαιστίνιοι

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, οι Παλαιστίνιοι απάντησαν με ρουκέτες και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας αργά χθες το βράδυ (01.02.2023), μερικές ώρες, αφού οι ένοπλες δυνάμεις του ανακοίνωσαν πως αναχαιτίστηκε ρουκέτα, η οποία εκτοξεύθηκε από την πλευρά των Παλαιστινίων. Αυτό ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι Παλαιστίνιοι απάντησαν με εκτόξευση ρουκετών μετά τα ισραηλινά πλήγματα και, περί τις 03:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) τα ξημερώματα σήμερα (02.02.2023), νέες εκρήξεις και μηχανές αεροσκαφών ακούγονταν στην πόλη της Γάζας, όπου πνέουν σφοδροί άνεμοι.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στις 02:41 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε πως βρίσκονταν σε εξέλιξη «πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας» κατά Παλαιστινιακών στόχων.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις τοπικές παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες, τα πρώτα πλήγματα των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ – ήταν τουλάχιστον επτά – είχαν στόχο κέντρο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ (του ένοπλου βραχίονα της ισλαμιστικής παράταξης Χαμάς) στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Μαγκάζι, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε να εκτοξεύονται άλλες δύο ρουκέτες προς την κατεύθυνση του Ισραήλ μετά τα αεροπορικά πλήγματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο περί εκτόξευσης αρκετών ακόμη από διάφορες περιοχές του μικρού, παραθαλάσσιου θύλακα 2,3 εκατ. κατοίκων, υπό ισραηλινό αποκλεισμό αφότου κατέλαβε την εξουσία σε αυτόν η Χαμάς το 2007.

Το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (FPLP), ένοπλη οργάνωση της παλαιστινιακής αριστεράς, έκανε λόγο για «εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών» σε αντίποινα για «τη σιωνιστική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», μεταξύ άλλων.

Σειρήνες στο Ισραήλ

Στο Ισραήλ ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας στη Σντερότ, πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας, σε μικρή απόσταση από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας, η δεύτερη σειρά ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων είχε στόχο κέντρο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ σε νοτιοδυτικό τομέα της πόλης της Γάζας.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ούτε στη μια ούτε στην άλλη πλευρά σε αυτό το στάδιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις