Κόσμος

Ισραήλ και Παλαιστίνη αλληλοκατηγορούνται για «γενοκτονία» στον ΟΗΕ

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι και ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ Γκιλάντ Ερντάν αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα για «γενοκτονία», στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Στη σημερινή συζήτηση, εμείς δεν βλέπουμε την προάσπιση των στόχων που έχει θέσει ο ΟΗΕ αλλά μάλλον μια αδιαφορία της Χαμάς στον Χάρτη (σ.σ. του Οργανισμού) η οποία, όπως οι Ναζί, επιδίδεται στη γενοκτονία του εβραϊκού λαού», υποστήριξε ο Ισραηλινός διπλωμάτης.

«Αυτή η συζήτηση χαρακτηρίζεται από την απάτη και το ψέμα» επειδή «η Χαμάς βάζει στο στόχαστρο πολίτες ενώ το Ισραήλ στοχοθετεί τους τρομοκράτες», επέμεινε. «Η Χαμάς είναι μια τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση που εκτόξευσε περισσότερες από 4.000 ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων τις 11 τελευταίες ημέρες”, πρόσθεσε ο Γκιλάντ Ερντάν. Ο Ισραηλινός διπλωμάτης αποχώρησε από το αμφιθέατρο της Γενικής Συνέλευσης όταν ξεκίνησε την ομιλία του ο Ριγιάντ αλ Μάλικι.

«Πώς είναι δυνατόν μια δύναμη κατοχής να έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ενώ ο δικός μας, ο υπό κατοχή λαός, είναι το τίμημα αυτού του δικαιώματος;» διερωτήθηκε ο αλ Μάλικι. «Ολόκληρος ο κόσμος σιωπά και κλείνει τα μάτια για τη γενοκτονία ολόκληρων παλαιστινιακών οικογενειών» συνέχισε.

«Ας σταματήσουμε αυτή τη σφαγή», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος υπουργός, ζητώντας και πάλι από τη διεθνή κοινότητα «να σταματήσει την ισραηλινή κατοχή» και «να αγωνιστεί εναντίον του εποικισμού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα