Κόσμος

Ισραήλ: Περίπου 8.000 τρομοκράτες της Χαμάς έχουν σκοτωθεί στη Γάζα

Περίπου 8.000 τρομοκράτες της Χαμάς έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ.

Την είδηση έκανε γνωστή εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει από στοχευμένους βομβαρδισμούς, από καταμετρήσεις στα πεδία των μαχών, αλλά και από τις ανακρίσεις αιχμαλώτων Παλαιστινίων.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς σε εορταστικό μήνυμα αναφέρει ότι ελπίζει τα Χριστούγεννα να φέρουν την πολυπόθητη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και μαζί τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

«Οι τεράστιες θυσίες, οι δυσκολίες και η ηρωική αντίσταση του λαού μας για τη δική μας γη είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια» τόνισε ο Παλαιστίνιος ηγέτης σε δήλωση που μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2