Κόσμος

Ισραηλινοί βομβάρδισαν τη Γάζα

Γιατροί στο Νοσοκομείο Αμπού Γιούσεφ αλ-Νατζάρ στη Ράφα δήλωσαν πως δέκα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.

Ισραηλινά μαχητικά F16 εξαπέλυσαν απόψε δύο διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές στη νότια Λωρίδα της Γάζας, τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, αντιδρώντας σε επιθέσεις με ρουκέτες που είχαν εξαπολυθεί νωρίτερα εναντίον του νότιου Ισραήλ, δήλωσαν μάρτυρες και γιατροί.

Οι μάρτυρες δήλωσαν πως ισραηλινά μαχητικά στόχευσαν το μη χρησιμοποιούμενο αεροδρόμιο της Γάζας ανατολικά της πόλης Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Έπειτα από λίγο, ισραηλινά μαχητικά έπληξαν δύο υπόγεια τούνελ που χρησιμοποιούν λαθρέμποροι στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Γιατροί στο Νοσοκομείο Αμπού Γιούσεφ αλ-Νατζάρ στη Ράφα δήλωσαν πως δέκα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά την δεύτερη αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο τα δύο τούνελ. Τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά, είπαν.

Το αεροδρόμιο της Γάζας κατασκευάστηκε το 1999 με γερμανικές και ισπανικές δωρεές καθώς και με δάνεια από την Αραβική Τράπεζα στην Αίγυπτο. Ωστόσο, το αεροδρόμιο κατέστη ανενεργό μετά το ξέσπασμα της Παλαιστινιακής Ιντιφάντα (εξέγερση) εναντίον του Ισραήλ το Σεπτέμβριο του 2000.

Από τότε ισραηλινά μαχητικά και άρματα μάχης έχουν καταστρέψει τα περισσότερα κτίρια του αεροδρομίου καθώς και το διάδρομο των αεροσκαφών, κυρίως στη διάρκεια της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε τον περασμένο χειμώνα το Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας και που κράτησε 22 μέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμάλ Χαλίλ: Η καταδίωξη και δολοφονία της δημοσιογράφου από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο
Εντοπίστηκε νεκρή στα ερείπια σπιτιού που είχε καταφύγει - Μαζί της βρισκόταν και η φωτορεπόρτερ Ζεϊνάμπ Φαράζ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά - Συνεργεία του Ερυθρού Σταυρού δέχθηκαν πυρά ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στους τραυματίες
Θρήνος στην κηδεία της δημοσιογράφου Αμάλ Χαλίλ που σκοτώθηκε στον Λίβανο από ισραηλινό πλήγμα