Κόσμος

Ιστορικό πακέτο 2 τρισ.δολαρίων για να σωθεί η οικονομία των ΗΠΑ από τον κορονοϊό

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα το ιστορικό πακέτο στήριξης που θα βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να μην περιέλθει σε παρατεταμένη ύφεση από τον κορονοϊό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραπ στηρίζει αυτό το σχέδιο, το μεγαλύτερο που έχει εγκριθεί ποτέ στην ιστορία τις ΗΠΑ, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το νομοσχέδιο θα σταλεί τώρα στον Λευκό Οίκο για να το επικυρώσει.

Πολλοί βουλευτές επέστρεψαν στην Ουάσινγκτον από κάθε γωνιά τις ΗΠΑ αποκλειστικά για να ψηφίσουν τα μέτρα αυτά, που είχαν ήδη εγκριθεί ομόφωνα (96-0) από τη Γερουσία τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Το σχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την αποστολή μιας επιταγής ύψους 1.200 δολαρίων σε πολλούς Αμερικανούς πολίτες, βοήθεια ύψους περίπου 400 δισεκατομμυρίων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 500 δισεκ. στους μεγάλους ομίλους.

Επίσης, θα χορηγηθούν 100 δισεκ. στα νοσοκομεία και θα αποδεσμευτούν άλλα 30 για τη χρηματοδότηση ερευνών για εμβόλια και θεραπείες του Covid-19. Ποσό ύψους 25 δισεκ. δολαρίων θα χορηγηθεί σε αεροπορικές εταιρίες. Προβλέπονται επίσης δανειακές εγγυήσεις για τις εταιρείες αυτές.

Το πακέτο στήριξης εγκρίθηκε δια βοής από τους βουλευτές οι οποίοι, προκειμένου να τηρήσουν τις… αποστάσεις μεταξύ τους (όπως συστήνουν οι ειδικοί λόγω της πανδημίας) είχαν κατ’ εξαίρεση καθίσει μέχρι και στους εξώστες του κοινού.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε οργισμένος να αποπεμφθεί από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ο βουλευτής Τόμας Μάσι, ο οποίος απειλούσε να ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, κάτι που ενδεχομένως θα καθυστερούσε την έγκριση του νομοσχεδίου.

“Θέλει μόνο να διαφημιστεί. Δεν μπορεί να το εμποδίσει, μόνο να καθυστερήσει (την ψηφοφορία), κάτι που είναι ταυτόχρονα επικίνδυνο και ασύμφορο”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραλήρημα Τραμπ: «Δείτε τι θα συμβεί σήμερα στους τρελούς αλήτες του Ιράν - Τιμή μου να τους σκοτώνω»
«Σκοτώνουν αθώους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εδώ και 47 χρόνια, και τώρα εγώ, ως 47ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τους σκοτώνω!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
U.S. President Donald Trump gestures from the stage next to U.S. Representative Steve Scalise (R-LA) at Trump National Doral Miami in Miami, Florida, U.S., March 9, 2026. REUTERS/Kevin Lamarque TPX IMAGES OF THE DAY
Μέση Ανατολή: Πέντε άτομα αγνοούνται μετά τη συντριβή του ιπτάμενου τάνκερ στο Ιράκ – «Το βομβαρδίσαμε» λέει το Ιράν
Ο Ιρανικός στρατός με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το αμερικανικό αεροσκάφος KC-135, που συνετρίβη στο δυτικό Ιράκ, καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από οργανώσεις προσκείμενες στην Τεχεράνη
KC-135 Stratotanke
Νέες εκρήξεις στην Τεχεράνη – Βομβαρδισμοί σε Τελ Αβίβ, Ντουμπάι και Βηρυτό – Νεκρός Γάλλος στρατιωτικός στο Ιράκ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι Γάλλος στρατιωτικός σκοτώθηκε «κατά τη διάρκεια επίθεσης» στο Ιράκ - Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις στη Βηρυτό με στόχο τη Χεζμπολάχ
Καπνοί στη Βηρυτό
Το Ιράν με τις απειλές στα Στενά του Ορμούζ μετατρέπει τη γεωγραφία σε παγκόσμιο οικονομικό όπλο και το θαλάσσιο δρόμο σε ναρκοπέδιο
Πώς ένα μεμονωμένο κράτος έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία λόγω γεωγραφικής θέσεις - Η εξέλιξη του πολέμου την 13η μέρα του και οι δηλώσεις των ηγετών του Ισραήλ, των ΗΠΑ και του Ιράν
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν