Κόσμος

Ισχυρή η γερμανική οικονομία υποστηρίζει ο Ρέσλερ

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ υποστηρίζει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Χάντελσμπλατ, ότι η γερμανική οικονομία είναι "ιδιαίτερα εύρωστη", ενώ ένας φημισμένος οικονομολόγος προβλέπει ότι η χώρα θα μπορέσει να γλιτώσει από την ύφεση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

   “Η οικονομία μας δείχνει ιδιαίτερα ισχυρή, μολονότι το περιβάλλον έχει γίνει πιο δύσκολο, τόσο σε διεθνές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, είπε ο Ρέσλερ.

    Για τον Βόλφγκανγκ Φραντς, τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών ZEW και πρόεδρο των πέντε “σοφών” που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση σε θέματα οικονομικής πολιτικής, “οι εταιρείες είναι σε καλή κατάσταση, η Γερμανία τα πάει καλά, τουλάχιστον μέχρι στιγμής”.

    Έστω και αν η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί, την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση χρέους και η παγκόσμια ζήτηση πέφτει, ο Φραντς είπε ότι “δεν φοβάται” ότι θα υπάρξει ύφεση στη Γερμανία.

    Για το 2012 οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη γύρω στο 0,5-1% ενώ φέτος κυμάνθηκε γύρω στο 3%. Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες εβδομάδες, η χώρα μπορεί να αποφύγει την υποχώρηση του ΑΕΠ τον χειμώνα, όπως ανέμεναν οι οικονομολόγοι το φθινόπωρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα νησιά «κλειδιά» για τα Στενά του Ορμουζ: Αμπού Μούσα και Τουνμπ στο επίκεντρο της σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν
Τα αμερικανικά πλήγματα έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας επιχείρησης κατάληψης των νησιών, με στόχο την αποδυνάμωση της ικανότητας του Ιράν να ελέγχει το Στενό
Στενά του Ορμούζ
Μυστήριο με τα γιοτ Ρώσων δισεκατομμυριούχων στην Αλικαρνασσό – Στην περιοχή και το «πλωτό παλάτι» που συνδέεται με τον Πούτιν
Η Τουρκία, που δεν εφαρμόζει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για πολυτελή σκάφη που συνδέονται με Ρώσους επιχειρηματίες
yaght