Κόσμος

Ισχυρός σεισμός στο Περού: Τουλάχιστον 2 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

Ισχυρός σεισμός έπληξε σήμερα (14.01.2017) το πρωί την ακτή του νότιου Περού, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν. Ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια και δρόμους.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20, ενώ το CNN κάνει λόγο για 65.

Ο σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε στις 11:18 (ώρα Ελλάδας) και είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS. Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της κυβέρνησης του Περού ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς και το επίκεντρό του βρισκόταν στο Λόμας, στη νότια περιφέρεια Αρεκίπα.

Οι ναυτιλιακές αρχές του Περού ανακοίνωσαν πως δεν προκλήθηκε τσουνάμι από τον σεισμό.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε αρκετούς δήμους και πολλά σπίτια από πλίνθους έχουν καταρρεύσει, πρόσθεσε η Οσόριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.