Κόσμος

Ιταλία: 13.817 κρούσματα κορονοϊού και 322 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Συνεχίζει να καλπάζει ο κορονοϊός στην Ιταλία όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 13.817 νέα κρούσματα κορονοϊού. ενώ  322 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 320.780 διαγνωστικά τεστ, το 4,3% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Το περασμένο εικοσιτετράωρο, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4,7%, τα περιστατικά ήταν 14.761 και 342 οι θάνατοι.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 85 ασθενείς λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 469 λιγότεροι.

Από την αρχή της πανδημίας, τα περιστατικά στην Ιταλία είναι 3.949.517 και οι νεκροί 119.021.

Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα, στα δυο τρίτα των περιφερειών της Ιταλίας θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, με το άνοιγμα της εστίασης και τη δυνατότητα ομαδικής άθλησης σε εξωτερικούς χώρους.

Ήδη σήμερα, όμως, σε κεντρικούς δρόμους της Ρώμης και της Νάπολης υπήρξε πολυκοσμία, κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς, κυρίως σε σχέση με το τι μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Η θερμή υποδοχή του Πούτιν στην Κίνα στέλνει σαφές μήνυμα στην Ευρώπη για την ασφάλειά της
Η στήριξη της Ρωσίας από Κίνα, Ινδία, Ιράν και Βόρεια Κορέα αποκαλύπτει μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη και φέρνει την Ευρώπη αντιμέτωπη με προκλήσεις στην ασφάλεια και τη στρατηγική της
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στο ίδιο αμάξι στο Πεκίνο 2