Κόσμος

Ιταλία: 348 νεκροί και πάνω από 10.000 κρούσματα

Στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 10.800 κρούσματα κορονοϊού και έχασαν την ζωή τους 348 άνθρωποι.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 79.993 διαγνωστικά τεστ, το 13,8% από τα οποία προέκυψε θετικό, όμως όπως κάθε Σαββατοκύριακο ο αριθμός των τεστ στην Ιταλία ήταν πολύ περιορισμένος. Χθες τα περιστατικά ήταν 14.245, με 347 νεκρούς.

Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας βρίσκονται 4 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 242 περισσότεροι. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 76.680 άνθρωποι.

Οι επιστήμονες, στο μεταξύ, τονίζουν ότι και τις επόμενες ημέρες δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, διότι η επιδημιολογική κατάσταση, στην χώρα, παραμένει κρίσιμη και ασταθής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών και στην λειτουργία των καταστημάτων (οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ από τις 24 Δεκεμβρίου) πρόκειται να συμβάλουν στην σταδιακή μείωση των κρουσμάτων, αλλά για να καταγραφούν τα πρώτα θετικά μηνύματα θα χρειαστεί τουλάχιστο μια ακόμη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμπαραγωγή drones και όπλων αλλά και πίεση στον Πούτιν ζήτησε ο Ζελένσκι στη συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ
«Να επιτύχουμε συνάντηση σε επίπεδο ηγετών το συντομότερο δυνατόν και να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Telegram
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelenskiy