Κόσμος

Ιταλία: 4.000 ευρώ πήρε ο αξιωματικός για να δώσει τα απόρρητα έγγραφα στους Ρώσους

Σημαντικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το κατασκοπευτικό σκάνδαλο στην Ιταλία, αφού το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να απελάσει δυο ανώτερους υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη,.

 Η απόφαση συνδέεται με τη σύλληψη, χθες, Τρίτη, το βράδυ, ιταλού αντιπλοιάρχου του πολεμικού ναυτικού της χώρας, ο οποίος, σύμφωνα με στοιχεία των καραμπινιέρι, παρέδωσε σε πάρκινγκ της ιταλικής πρωτεύουσας απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ στον στρατιωτικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη.

Σύμφωνα με τις διαρροές, μέρος των εγγράφων φέρεται να αφορά ιταλικά συστήματα τηλεπικοινωνιών, ενώ ο συγκεκριμένος Ιταλός στρατιωτικός, σύμφωνα με τον Τύπο, είχε χρηματισθεί και στο παρελθόν από ρώσους συναδέλφους του λαμβάνοντας 4.000 ευρώ για την παροχή απόρρητων πληροφοριών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ
Σκηνικό πολέμου με 36 νεκρούς άμαχους σε Ινδία και Πακιστάν – Μαίνονται οι εχθροπραξίες και οι βομβαρδισμοί στο Κασμίρ
26 οι νεκροί άμαχοι στο Πακιστάν, ανάμεσά τους και ένα παιδί - Στους 10 οι νεκροί στην Ινδία - Αυξάνεται και ο αριθμός των τραυματιών - Στα πρόθυρα του πολέμου οι 2 χώρες
Στρατός Πακιστάν 3
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες