Κόσμος

Ιταλία: Ανοίγει και πάλι σήμερα η «Σκάλα του Μιλάνου» με 500 τυχερούς θεατές

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Μετά από 199 ημέρες διακοπής λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό η Σκάλα του Μιλάνου ανοίγει και πάλι τις πύλες του με συναυλία της χορωδίας και της ορχήστρας του.

Στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνονται μουσικά αποσπάσματα έργων των Βέρντι, Τσαϊκόφσκι, Βάγκνερ και Στράους. Τη συναυλία θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν, εκτός του θεάτρου, μόνον 500 άτομα, λόγω της τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Η αποψινή βραδιά έχει και ιδιαίτερη συμβολική σημασία, από την στιγμή που συμπίπτει με τα 75 χρόνια από την επαναλειτουργία του πασίγνωστου θεάτρου της ιταλικής συμπρωτεύουσας, μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Τη συναυλία, το 1946, είχε διευθύνει ο μαέστρος Αρτούρο Τοσκανίνι.

Τους περασμένους μήνες το θέατρο Λα Σκάλα παρουσίασε, συνολικά, τριάντα πέντε όπερες και μουσικές παραστάσεις, τις οποίες το κοινό μπόρεσε να παρακολουθήσει μόνο διαδικτυακά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Guardian: Πώς η κρίση καυσίμων απειλεί τα ταξίδια και τις διακοπές μας – Στροφή σε κοντινούς προορισμούς
Τα καύσιμα αεροσκαφών έχουν διπλασιαστεί σε τιμή από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, ωστόσο ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι απίθανο να «στεγνώσει» πλήρως η αγορά καυσίμων
Αεροπλάνο
«Μπλόκο» στον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό βάζει η Τενερίφη – Επιβάτες σε καραντίνα με μάσκες και μοναχικές βόλτες στο κατάστρωμα
O πρόεδροw της αυτόνομης κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων δεν θέλει το κρουαζιερόπλοιου να δέσει στην Τενερίφη μετά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
κρουαζιερόπλοιο