Κόσμος

Ιταλία: Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο – 534 οι νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 183.957. Οι νεκροί έφτασαν τους 24.648. Παράλληλα, 51.600 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 181.228 και είχαν χάσει την ζωή τους 24.114 άνθρωποι ενώ 48.877 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία 534 ασθενείς και καταγράφηκαν 2.729 νέα κρούσματα. 2.723 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

2.471 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 24.134 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 81.104 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 67.931 και οι νεκροί 12.579 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 23.092, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 3.147. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 16.404, με 1.154 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε στην Ιταλία (473 περισσότερα κρούσματα) και έχασαν την ζωή τους 80 περισσότεροι άνθρωποι. Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για δέκατη όγδοη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία . Οι θεραπευμένοι είναι 906 περισσότεροι από το περασμένο εικοσιτετράωρο.

Στην Λομβαρδία συνεχίζει να μειώνεται η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, τόσο που η νέα μονάδα θεραπείας που είχε δημιουργηθεί στην πρώην έκθεση του Μιλάνου, είναι σχεδόν άδεια.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, πάντως, μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο τόνισε ότι μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο, η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα παραμείνει σταθερά στην καθημερινή ζωή των Ιταλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία υπέγραψε «συμφωνία καλής θέλησης» με τη Βεγγάζη για την εκμετάλλευση ορυκτών πόρων στη Λιβύη
Ο Τούρκος πρόεδρος του DEIK δήλωσε ότι η νέα συμφωνία με τη Λιβύη θα εμβαθύνει τη συνεργασία στην περιοχή, και ότι στόχος είναι η ανάπτυξη των σχέσεων, ιδίως με το ανατολικό τμήμα της χώρας
Εικόνα πετρελαιοφόρου που φεύγει από τον τερματικό σταθμό πετρελαίου της Ζουεϊτίνα στη Βεγγάζη 31
Daily Sabah: Η Τουρκία φαντασιώνεται περιφερειακή «ηγεμονία στη Μεσόγειο» – Η συνεργασία ισχύος με την Ισπανία που «εξαπλώνεται» από Γιβραλτάρ μέχρι Συρία
Βλέψεις για μία συνεργασία ισχύος με την Ισπανία έχει η Τουρκία, σύμφωνα με την Daily Sabah - Η επανασχεδίαση του χάρτη της Μεσογείου και οι βλέψεις για αποδυνάμωση του «μπλοκ» Γαλλία - Ελλάδα - Ισραήλ
Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας, Oruc Reis, στη Μεσόγειο