Κόσμος

Ιταλία: διέσωσαν 1.000 μετανάστες ανοικτά της Λιβύης

Σκάφη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και εμπορικά σκάφη διέσωσαν περίπου 1.000 μετανάστες που επέβαιναν σε τρεις υπερφορτωμένες βάρκες σε απόσταση 30 μιλίων από τις ακτές της Λιβύης και εντόπισαν μέσα σε αυτές το πτώμα ενός άνδρα, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Οι μετανάστες εξέπεμψαν σήμα κινδύνου μέσω δορυφορικού τηλεφώνου την Παρασκευή και μεταφέρθηκαν σε λιμάνια της Σικελίας, πρόσθεσε η ακτοφυλακή χωρίς να αναφερθεί στις εθνικότητές τους.

Στην επιχείρηση διάσωσης της Παρασκευής έλαβαν μέρος τρία σκάφη του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και της ακτοφυλακής και τρία εμπορικά πλοία.

Πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική πραγματοποιούν συχνά το επικίνδυνο ταξίδι από τη Λιβύη στη Σικελία προκειμένου να εισέλθουν σε χώρα της ΕΕ.

Εκτιμάται ότι περίπου 3.500 πνίγηκαν τον περασμένο χρόνο, ενώ περισσότεροι από 170.000 μετανάστες έφτασαν μέσω θαλάσσης στην Ιταλία.

Τουλάχιστον 480 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου κατά τους τρεις πρώτους μήνες φέτος σε σύγκριση με λιγότερους από 50 την ίδια εποχή πέρυσι, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Περίπου 1.500 άνθρωποι περισυνελέγησαν από πέντε βάρκες κοντά στις λιβυκές ακτές την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ψυχρός πόλεμος» Τραμπ – Ιράν με νέο ντόμινο δηλώσεων και στρατιωτικό πακέτο 8,6 δισ. δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Με τις διαπραγματεύσεις «να κρέμονται σε μία κλωστή», και παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, ο Τραμπ ενέκρινε πολεμικό πακέτο - μαμούθ σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ντόναλντ Τραμπ
Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για την απόσυρση 5.000 στρατιωτών από βάσεις στη Γερμανία: «Στέλνει λάθος μήνυμα στον Πούτιν»
Ρεπουμπλικανοί βουλευτές καλούν τον Τραμπ να στείλει τα στρατεύματα στα ανατολικά - Η Γερμανία αποκαλεί την απόφαση «κλήση αφύπνισης» που «δεν συνιστά λόγο πανικού»
Αμερικανικά στρατεύματα στην Γερμανία
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ 15