Κόσμος

Ιταλία: Η αστυνομία κάνει εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών

Εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ιταλίας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κύμα αντιεμβολιαστών και αρνητών του κορονοϊού. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 29 έφοδοι σε όλη την ιταλική επικράτεια. Οι αντιεμβολιαστές έλαβαν κλήση σε απολογία για προτροπή σε βίαιες πράξεις, πρόκληση καταστροφών, δημιουργία μυστικών οργανώσεων.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στα όσα συνέβησαν στην Ιταλία τους τελευταίους τρεις μήνες στις κινητοποιήσεις αρνητών και αντιεμβολιαστών που είχαν ως στόχο τα εμβόλια του κορονοϊού, αλλά και το λεγόμενο «πράσινο πάσο εμβολιασμένου».

Μέσω διαδικτύου, ακραίες ομάδες αντιεμβολιαστών συνεννοούνταν για να οργανώσουν επεισόδια και να επιδιώξουν συγκρούσεις με τις αστυνομικές αρχές και τους καραμπινιέρους.

Από την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία επιτρέπεται μόνον η πραγματοποίηση καθιστικών διαμαρτυριών, μακριά από τις κεντρικές περιοχές των διαφόρων πόλεων, όπως και από υπουργεία, συνδικάτα και τα μέγαρα της βουλής, της γερουσίας και της κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό