Κόσμος

Ιταλία – κορονοϊός: 52 νεκροί και σχεδόν 3800 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας στην Ιταλία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 52 ασθενείς με κορονοϊό έναντι 63 την προηγουμένη ημέρα.

Παράλληλα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Ιταλία μειώθηκε στα 3.797, έναντι 4.061 μία ημέρα νωρίτερα, επί συνόλου 277.508 τεστ.

Με 130.503 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού αφότου εκδηλώθηκε στην επικράτειά της τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι χθες, η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει επισήμως τον 2ο βαρύτερο επίσημο απολογισμό θυμάτων στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία, και τον 9ο βαρύτερο παγκοσμίως. Έχουν διαγνωστεί 4,65 εκατ. μολύνσεις.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με την COVID-19 – εξαιρουμένων όσων έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) – μειώθηκε στους 3.553 χθες, έναντι 3.650 μία ημέρα νωρίτερα.

Στις ΜΕΘ έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, έναντι 30 την προηγουμένη. Το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ μειώθηκε σε 489, από 505 μία ημέρα νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλί Χαμενεΐ δεν ήθελε για διάδοχό του τον Μοτζταμπά γιατί δεν τον θεωρούσε έξυπνο και κατάλληλο για ηγέτη - Τι γνώριζε ο Τραμπ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CBS, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ενημερωθεί σχετικά από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Ο πατέρας και ο γιος Χαμενεΐ
Η σπάνια φωτογραφία που μοιράστηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για την ημέρα της μητέρας
Στην ανάρτησή ο Γουίλιαμ έγραψε: «Θυμάμαι τη μητέρα μου, σήμερα και κάθε μέρα, σκέφτομαι όλους όσους θυμούνται σήμερα κάποιον που αγαπούν, καλή Ημέρα της Μητέρας»
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την πριγκίπισσα Νταϊάνα