Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ιταλία: Μοναστήρι του 17ου αιώνα κοντά στη λίμνη Γκάρντα έγινε ξενοδοχείο

Ιταλία: Μοναστήρι του 17ου αιώνα κοντά στη λίμνη Γκάρντα έγινε ξενοδοχείο

Μοναστήρι του 17 αιώνα που βρίσκεται κοντά στην λίμνη Γκάρντα – την μεγαλύτερη στην Ιταλία – έχει μεταμορφωθεί σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Την μετατροπή του ανέλαβε το Network of Architecture (NOA) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης Τρέντο. 

Στο μοναστήρι λειτουργεί από τον Μάιο ξενοδοχείο και spa, αλλά μια ανεξάρτητη εκκλησία και ένα περιστύλιο στο συγκρότημα στην πολίχνη Άρκο θα παραμείνουν στις καλόγριες. Στόχος του εγχειρήματος, το οποίο περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους και 40 καταλύματα καθώς και έναν νεόδμητο χώρο wellness, ήταν να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αρχικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου και του ύψους επτά μέτρων τοίχου που περικλείει το συγκρότημα. «Η μεγαλοπρέπεια και η αυστηρότητα του αρχιτεκτονήματος, οι μεγάλοι διάδρομοι, τα αψιδωτά ταβάνια, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται για να δώσουν σε αυτούς του χώρους μια πραγματική αίσθηση αλλοτινών εποχών» είπε ο επικεφαλής του πρότζεκτ, αρχιτέκτονας Francesco Padovan.

Στο ισόγειο του μοναστηριού, οι κοινόχρηστοι χώροι: χώρος υποδοχής, χώρος για πρόγευμα, μπαρ και κουζίνα. Στον πρώτο όροφο, τα 40 καταλύματα κατά μήκος ενός μεγάλου κεντρικού διαδρόμου· κάθε υπνοδωμάτιο καταλαμβάνει τον χώρο δύο μοναστηριακών κελιών ενώ μια μεγαλύτερη σουίτα τον χώρο του πλυσταριού. Ο χώρος wellness – φέρει την επωνυμία Salas per Aquam – είναι νέα κατασκευή η οποία αποτελείται από επτά «δωμάτια» από γυαλί και μέταλλο που δημιουργήθηκαν κατά μήκος ενός πέτρινου τοίχου που λειτουργεί ως ραχοκοκαλιά. Τα «δωμάτια» φιλοξενούν lounge για χαλάρωση, χώρους κούρας ομορφιάς και σάουνες, ενώ το κεντρικό ανοίγει σε μια υπαίθρια πισίνα. «Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν διάλογο περισσότερο με το περιβάλλον αγροτικό τοπίο παρά με το μοναστήρι» υπογράμμισε ο Padovan. 

Δείτε φωτογραφίες: 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dezeen (@dezeen)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις