Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ιταλία: Πατάει «γκάζι» στον εμβολιασμό – Οι προϋποθέσεις για το όριο πελατών στα τραπέζια εστιατορίων

Ιταλία: Πατάει «γκάζι» στον εμβολιασμό – Οι προϋποθέσεις για το όριο πελατών στα τραπέζια εστιατορίων

Πατάει «γκάζι» στον εμβολιασμό η Ιταλία αυξάνει τον ρυθμό όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Παράλληλα από σήμερα, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες από 16 ετών και άνω σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Οι αρμόδιες αρχές εξάλλου έκαναν γνωστό ότι εκτός από τα 3,5 εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου Pfizer, που τις ημέρες αυτές διανέμονται στις διάφορες περιοχές της Ιταλίας, πρόκειται να παραδοθούν σύντομα άλλα 2,5 εκατομμύρια.

Έως τώρα, χορηγήθηκαν 35.435.853 δόσεις εμβολίων και 12.294.543 πολίτες (δηλαδή το 22,6% του πληθυσμού άνω των 12 ετών) έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού τους. ‘Αλλα 11 εκατομμύρια κάτοικοι της Ιταλίας έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού.

Από τα περασμένα μεσάνυχτα (όταν άνοιξε η σχετική πλατφόρμα) μέχρι τις 10 σήμερα το πρωί, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με κύρια πόλη το Μιλάνο, είχαν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 391.574 πολίτες ηλικίας 16 με 29 ετών.

Παράλληλα, στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο, από σήμερα τα εμβόλια χορηγούνται και μέσα στους χώρους εργασίας. Το σχετικό σχέδιο δράσης προβλέπει ότι στην συγκεκριμένη περιοχή θα πρέπει να γίνονται τουλάχιστο 5.000 εμβόλια την ημέρα σε γραφεία, βιομηχανίες και σε όλους τους υπόλοιπους χώρους εργασίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από τα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης Ντράγκι, προς λύση οδεύει και το πρόβλημα που προέκυψε με την εστίαση. Η τελευταία απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης όρισε ότι σε όλα τα εστιατόρια, παραμένει το ανώτατο όριο των 4 πελατών για κάθε τραπέζι.

Μετά από σειρά διαμαρτυριών, όμως, των περιφερειών και των ιδιοκτητών εστιατορίων, όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί τελικώς μια μέση λύση, με τη δυνατότητα να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και πάνω από τέσσερις άνθρωποι, αλλά μόνον αν πρόκειται για την ίδια οικογένεια ή αν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις