Κόσμος

Ιταλία: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στη Νάπολη

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ – ορισμένες μετρήσεις αναφέρουν έως και 6,3R – έπληξε την Ιταλία κοντά στη Νάπολη στις 23:03 (τοπική ώρα), 1:03 το πρωί της Τρίτης (10.03.2026), ώρα Ελλάδας. 

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (INGV) της Ιταλίας, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 10 χιλιόμετρα δυτικά του Κάπρι, σε απόσταση 68 χιλιομέτρων βόρεια της Νάπολης και 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Πιεμόντε Μαλτέζε στην Τυρρηνική Θάλασσα.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται σε 414 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές.

 

Η περιοχή βρίσκεται στη ζώνη των Απεννίνων, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα, λόγω της γεωλογικής δομής της ιταλικής χερσονήσου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σκάνδαλο στην Αλβανία: Οι διαγωνισμοί των 59 εκατομμυρίων ευρώ και το ένταλμα σύλληψης για την αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών
Η έρευνα εξετάζει επίσης καταγγελίες για πιέσεις, απειλές ή χρήση βίας με στόχο την απομάκρυνση ανταγωνιστών από διαγωνιστικές διαδικασίες
Η Βλόρα Χισένι