Κόσμος

Ιταλία: Σχεδόν ένας τόνος καθαρή κοκαΐνη κρυμμένη σε κατεψυγμένα μύδια!

Σοκ στην Ιταλία από την κατάσχεση ρεκόρ – σχεδόν 1.000 κιλά καθαρή κοκαΐνη. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν κρυμμένα σε ένα κοντέινερ με κατεψυγμένα μύδια από τη Χιλή.

Στην Ιταλία η αστυνομία κατάσχεσε 932 κιλά καθαρή κοκαΐνη η οποία εντοπίστηκε κρυμμένη σε ένα εμπορευματοκιβώτιο με κατεψυγμένα μύδια που προερχόταν από την Χιλή, στο λιμάνι Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία.

Η ποσότητα αυτή κοκαΐνης θα μπορούσε να αποφέρει στους λαθρεμπόρους “περίπου 186 εκατομμύρια ευρώ” στη μαύρη αγορά, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Η κοκαΐνη εντοπίστηκε σε ένα κοντέινερ με κατεψυγμένα μύδια από την Χιλή, τυλιγμένη σε 800 πακέτα, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε 37 σακούλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 

Το λιμάνι Τζόια Τάουρο στην Καλαβρία, όπου δρα η “Ντραγκέτα”, η καλαβρέζικη μαφία, τελεί υπό ειδική παρακολούθηση εδώ και δεκαετίες από τις ιταλικές τελωνειακές αρχές και τις δυνάμεις της τάξης, καθώς αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία εισόδου ναρκωτικών στην χερσόνησο.

 

Η κατάσχεση, που ανακοινώθηκε σήμερα, έγινε έπειτα από “ανάλυση κινδύνου” που έγινε σε περισσότερα από 2.200 κοντέινερ που προέρχονταν από την αμερικανική ήπειρο και με τη χρήση ειδικών συσκευών σάρωσης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση των αρχών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Έσυραν την Γκρέτα Τούνμπεργκ από τα μαλλιά, την υποχρέωσαν να φιλήσει την σημαία του Ισραήλ» καταγγέλλει Τούρκος ακτιβιστής
«Την έβαλαν να περπατήσει στα τέσσερα και την κακομεταχειρίστηκαν γιατί είναι δημοφιλής» - Το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «παντελώς ψευδείς» τις κατηγορίες
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ
45
Χάος στη Γεωργία: Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο προεδρικό μέγαρο – Φωτιές, οδοφράγματα και δακρυγόνα
Κουνώντας σημαίες της Γεωργίας και της ΕΕ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την Πλατεία Ελευθερίας της Τιφλίδας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης για διαμαρτυρία ενάντια στις τοπικές εκλογές
Διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλλουν στον προεδρικό μέγαρο
30