Κόσμος

Ιταλία: Το κοινοβούλιο έδωσε “πράσινο φως” στον νέο νόμο για τα εργασιακά – Η απογοήτευση της Αριστεράς

Η ιταλική γερουσία ενέκρινε τον νέο νόμο για τα εργασιακά με 155 ψήφους υπέρ, 125 κατά και μια αποχή. Μετά από τη θετική ψήφο της Bουλής, την περασμένη εβδομάδα, πρόκειται για το οριστικό «ελεύθερο» του κοινοβουλίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Είναι ένας νόμος που βάζει στο επίκεντρο τον πολίτη, τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους χωρίς μόνιμη δουλειά», δήλωσε ο υπουργός εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο.

Μεταξύ των άλλων, η νέα δέσμη μέτρων προβλέπει την απαγόρευση διαφήμισης των τυχερών παιγνίων, με μόνη εξαίρεση το Εθνικό Λαχείο της Ιταλίας, και την παράταση τη ισχύος -και για το 2019- των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους επιχειρηματίες που προσλαμβάνουν, με μόνιμο συμβόλαιο, εργαζόμενους μέχρι τριάντα πέντε ετών.

Σε ό,τι αφορά την χρήση των λεγόμενων «κουπονιών», θα μπορούν να καλύπτουν το πολύ μια περίοδο δέκα ημερών, για απασχόληση εργαζομένων στον τουριστικό και γεωργικό τομέα. Από τον νέο νόμο, τελικά, αφαιρέθηκε η αρχική αύξηση των ενσήμων που υποχρεούνται να καταβάλουν οι οικογένειες που απασχολούν οικιακές βοηθούς για τη φροντίδα ηλικιωμένων. Οι δε ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης, από την πρώτη Ιανουαρίου του 2019 θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν ηλεκτρονική απόδειξη για κάθε συναλλαγή με πελάτη.

Η ιταλική Αριστερά, όμως, εξέφρασε την απογοήτευσή της, διότι στην δέσμη μέτρων δεν περιέχεται η κατάργηση του νόμου της κυβέρνησης του Ματτέο Ρέντσι, με τον οποίο διευκολύνθηκαν οι απολύσεις εργαζομένων, και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει βάσιμη αιτία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον από τον καρκίνο: «Η οικογένειά μας δεν θα άντεχε χωρίς εκείνη»
«Έχει περάσει τόσα πολλά, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια. Και ναι, ανυπομονούσε πολύ για αυτό το ταξίδι στην Ιταλία. Γι' αυτό χαίρομαι πραγματικά που όλα πήγαν τόσο καλά»
Χαμογελαστοί η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ