Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ιβάνκα Τραμπ: Απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της Ethiopian Airlines [video]

Ιβάνκα Τραμπ: Απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της Ethiopian Airlines [video]

Φόρο τιμής στα θύματα της πρόσφατης αεροπορικής τραγωδίας της Ethiopian Airlines απέτισε η Ιβάνκα Τραμπ μέσα σε κλίμα συγκίνησης στην Αντίς Αμπέμπα.

Η Ιβάνκα Τραμπ επισκέφθηκε μια εκκλησία στην Αντίς Αμπέμπα, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας όπου έγινε μια σεμνή τελετή

Ντυμένη στα μαύρα, η κόρη του Αμερικανού προέδρου και σύμβουλος του Λευκού Οίκου συναντήθηκε με θρησκευτικούς ηγέτες, που εκπροσωπούσαν τις διαφορετικές θρησκείες των 157 νεκρών της συντριβής.

Κατόπιν, κατέθεσε ένα στεφάνι και τήρησε ενός λεπτού σιγή στο ναό της Αγίας Τριάδας.

«Εκφράζω την ειλικρινή μου συμπόνια στις οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα όλων των θυμάτων» έγραψε στο Twitter μετά την επίσκεψή της.

Η Ιβάνκα Τραμπ πραγματοποιεί περιοδεία στην Αφρική για να προκρίνει την ενίσχυση της οικονομικής θέσης των γυναικών.

Σήμερα, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων ενός προγράμματος «που θα βοηθά πρωτοβουλίες στην Υποσαχάρια Αφρική τις οποίες θα αναλαμβάνουν γυναίκες, θα ηγούνται γυναίκες και θα στηρίζουν τις γυναίκες».

Επιπλέον, η «Πρώτη Κόρη» των ΗΠΑ, όπως την αποκαλούν συχνά στη χώρα της, υποσχέθηκε ότι θα κάνει εκστρατεία υπέρ του δικαιώματος των γυναικών να κατέχουν και να κληρονομούν γη στην Αφρική.

Από την έδρα της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Αφρική, η Ιβάνκα Τραμπ σημείωσε ότι οι γυναίκες αποτελούν το 15% των ιδιοκτητών γης στην ήπειρο.

«Δέκα οκτώ χώρες στον κόσμο έχουν ακόμη νόμους που επιτρέπουν στους συζύγους να εμποδίζουν νομίμως τις συζύγους τους από το να εργάζονται. Οι μισές από αυτές τις χώρες βρίσκονται στην Αφρική» επισήμανε η ίδια.

Φορώντας ένα φλοράλ φόρεμα και λευκές γόβες, συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Αμπί Άχμεντ, όπως και την πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Αιθιοπίας Σαλε Γουόρκ Ζεούντιε.

Αύριο, η Ιβάνκα Τραμπ αναμένεται να μεταβεί στην Ακτή Ελεφαντοστού στη δυτική Αφρική, τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις