Κόσμος

Καλοκαίρι με… Ελ Νίνιο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

H αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία αύξησε σήμερα τις πιθανότητες σε 50% ως 60% να εκδηλωθεί το φαινόμενο Ελ Νίνιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το 2015 στο βόρειο ημισφαίριο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κέντρο Κλιματολογικών Προβλέψεων, μια υπηρεσία που υπάγεται στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στη μηνιαία έκθεση που δημοσίευσε διατήρησε τις προβλέψεις της ότι τα φαινόμενα που προκαλεί το Ελ Νίνιο θα εξασθενήσουν, αναμένεται ωστόσο να εκδηλωθούν εκ νέου.

Το Ελ Νίνιο, η υπερθέρμανση των τροπικών περιοχών του Ειρηνικού, η οποία οδηγεί παραδοσιακά σε άνοδο της θερμοκρασίας της Γης, μπορεί να προκαλέσει ξηρασία σε ορισμένες περιοχές του κόσμου και πλημμύρες σε άλλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός τουρίστας εξηγεί πως κέρδισε αποζημίωση για τις ξαπλώστρες στο ξενοδοχείο της Κω – «Και οι 400 ήταν πιασμένες»
Αναγκαζόταν να ξυπνά νωρίς το πρωί για να βρει ξαπλώστρες για την οικογένειά του αλλά μάταια - Τα παιδιά του έκαναν υπομονή περιμένοντας στο τσιμέντο δίπλα από την πισίνα
Τουρίστας
Το Ιράν χαρακτηρίζει «παράδοση» την αμερικανική πρόταση και την απορρίπτει – Ζητάει αποζημιώσεις και πλήρη έλεγχο του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ζητά σαφείς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, ενώ επιμένει και στην κατάργηση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Στενά του Ομρούζ