Κόσμος

Κάμαλα Χάρις: Χρειάζεται άμεση κατάπαυση στην Λωρίδα της Γάζας, είναι απάνθρωπη η κατάσταση

Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις απηύθυνε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας και πίεσε το Ισραήλ να αυξήσει τη ροή βοήθειας για να αμβλύνει αυτό που η ίδια αποκάλεσε «απάνθρωπες» συνθήκες και «ανθρωπιστική καταστροφή».

Τα σχόλια της Κάμαλα Χάρις είναι από τα πιο έντονα που έχουν γίνει μέχρι τώρα από υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, που καλεί το Ισραήλ να βελτιώσει τις συνθήκες στην Λωρίδα της Γάζας.

Η αντιπρόεδρος, η οποία μίλησε στη Σέλμα της Αλαμπάμα στη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο της «Ματωμένης Κυριακής», όταν πολιτειακοί αστυνομικοί είχαν ξυλοκοπήσει ειρηνικούς διαδηλωτές, κάλεσε τη Χαμάς να δεχθεί μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων, με την οποία θα μπορούσε να αρχίσει κατάπαυση του πυρός 6 εβδομάδων και να επιτραπεί η είσοδος περισσότερης βοήθειας.

«Οι άνθρωποι στη Γάζα λιμοκτονούν. Οι συνθήκες είναι απάνθρωπες και η κοινή ανθρωπιά μας, μας υποχρεώνει να δράσουμε», δήλωσε η Χάρις. «Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να αυξηθεί σημαντικά η ροή βοήθειας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

«Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι θέλει κατάπαυση του πυρός. Ε, λοιπόν, υπάρχει μια συμφωνία στο τραπέζι. Και, όπως έχουμε πει, η Χαμάς χρειάζεται να συμφωνήσει σ’ αυτή τη συμφωνία», δήλωσε η Χάρις. «Ας πετύχουμε μια κατάπαυση του πυρός. Ας επανενώσουμε τους ομήρους με τις οικογένειές τους. Και ας παράσχουμε άμεση ανακούφιση στο λαό της Γάζας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δραματικές ώρες στη Μέση Ανατολή: Σφοδρά χτυπήματα σε Ισραήλ, Βηρυτό και Ομάν - Για «ολοκληρωτικό πόλεμο» ετοιμάζονται οι Φρουροί της Επανάστασης
Με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να συνεχίζεται, η Βηρυτός δέχθηκε ένα από τα σφοδρότερα χτυπήματα ενώ Ιράν και Χεζμπολάχ έκαναν κοινή πυραυλική επίθεση στο βόρειο Ισραήλ - Συγκλονιστικές εικόνες από το χτύπημα σε δεξαμενές καυσίμων στο Ομάν
Μετά από χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό REUTERS
Τραμπ: Οι ΗΠΑ «πρέπει να ολοκληρώσουν το έργο τους» στο Ιράν, ήθελαν να ρίξουν λίγες νάρκες και τους καταστρέψαμε 54 πλοία
Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι «κοιμόταν βαθιά» όταν οι αξιωματούχοι πρότειναν ονόματα, μέχρι που πρότειναν το «Επιχείρηση Epic Fury» για τον πόλεμο με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ