Κόσμος

Καναδάς: Χριστούγεννα στα λευκά

"'Ηλιος με δόντια" στον καναδά με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους μείον 7 βαθμούς. Αυτό όμως δεν απέτρεψε τους Καναδούς αλλά και τους ομογενείς απο το να γιορτάσουν με λαμπρότητα τα φετεινά Χριστούγεννα.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο, η κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης, από την Ομογένεια του Καναδά. Σε ορισμένες εκκλησίες του Μόντρεαλ και του Τορόντο τελέσθηκε νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία ενώ σε άλλες ενορίες, η Χριστουγεννιάτικη λειτουργία έγινε ανήμερα της Γέννησης.

Ο Μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, το οποίο επικεντρώνεται στη Γέννηση του Θεανθρώπου ως αρχή αναγέννησης του ανθρώπινου γένους, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Σκέψου τον εαυτό σου. Γνώρισε τον εαυτό σου. Και γνώρισε τον Σωτήρα Χριστό…Αυτός είναι “η Αλήθεια και η Οδός και η Ζωή”. Γεννήθηκε για σένα και για όλο τον κόσμο. Μπορεί και θέλει να σε σώσει. Να σου χαρίσει την αιωνιότητα. Την αιώνια ευτυχία. Να σε κάμει να ζεις και μετά θάνατον”.

Το μεσημέρι οι Έλληνες ομογενείς, έστρωσαν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι , άλλοι με γουρουνόπουλο κι άλλοι με γαλοπούλα. Πάντως, οι ελληνικοί φούρνοι στο Πάρκ Εξτένσιον δεν προλάβαιναν να ψήνουν πατροπαράδοτα χριστόψωμα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υπάρχει αύξηση της κίνησης στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία από τους Έλληνες της δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Τα χιονοδρομικά κέντρα είναι γεμάτα απο τους λάτρεις του σκι που δεν σταματούν να ανεβοκατεβαίνουν τις πλαγιές.    

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βόρεια Κορέα στέλνει ακόμη 30.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν στο πλάι της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκτιμούν αξιωματούχοι
Η Ουκρανία εκτιμά ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να παρέχει στους στρατιώτες «τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπλα και πυρομαχικά» με στόχο την «περαιτέρω ενσωμάτωση στις ρωσικές μάχιμες μονάδες»
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε συνάντηση με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, στην Πιονγκγιάνγκ