Κόσμος

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί όπως είναι προγραμματισμένο στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ο Λούκα Τζάια, ο κυβερνήτης της περιφέρειας στην οποία ανήκει η ιταλική πόλη, καθώς η διάδοση του νέου κορονοϊού επιβραδύνεται στην Ιταλία.

Το Φεστιβάλ της Βενετίας οργανώνεται από την εταιρεία Biennale di Venezia και είναι το παλαιότερο στον κόσμο κινηματογραφικό φεστιβάλ. Τον Ιανουάριο ανακοινώθηκε πως πρόεδρος του φετινού, 77ου Φεστιβάλ της Βενετίας θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

Εξαιτίας των lockdowns που επιβλήθηκαν στην κινηματογραφική βιομηχανία σ’ όλο τον κόσμο για να περιοριστεί η διάδοση του ιού, στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος πιθανόν λιγότερες παραγωγές, δήλωσε ο Τζάια, ο οποίος είναι επίσης μέλος του συμβουλίου της Μπιενάλε της Βενετίας.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, το μεγαλύτερο στον κόσμο, υποχρεώθηκε να αναβάλει τη φετινή έκδοσή του τον Μάιο εξαιτίας της επιδημίας της Covid-19.

Η Ιταλία σχεδιάζει να άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 3 Ιουνίου και οι ταξιδιώτες από τις χώρες της ΕΕ θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα χωρίς να τεθούν σε καραντίνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 12