Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Καρφιά» του Πρίγκιπα Χάρι για τον Κάρολο: «Ήθελα να φύγω από τα 20» – Στην αντεπίθεση το Μπάκιγχαμ

Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τεταμένες προμηνύεται ότι θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμα οι σχέσεις των Σάσεξ με το Μπάκιγχαμ… Μετά την εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε πως ήθελε να εγκαταλείψει την βασιλική ζωή όταν ακόμα ήταν 20 ετών και ότι η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ τον ενθάρρυνε να συμβουλευτεί έναν ειδικό ψυχικής υγείας. 

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε στο podcast του Dax Shepard «Armchair Expert» και έκανε μια ολομέτωπη επίθεση στον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο, και… όλη την βασιλική οικογένεια. Ο 36χρονος Δούκας του Σάσεξ εξομολογήθηκε ότι ήθελε να εγκαταλείψει τη βασιλική ζωή όταν ήταν περίπου 20 ετών εξαιτίας αυτού «που έκανε στη μητέρα του» πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Επίσης, συνέκρινε τη ζωή με εκείνη του πρωταγωνιστή στην ταινία The Truman Show – στη διάρκεια της οποίας ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Τζιμ Κάρεϊ ανακαλύπτει ότι η ζωή του είναι στην πραγματικότητα μια τηλεοπτική σειρά. Εξήγησε ακόμη ότι ξεκίνησε θεραπεία όταν η Μέγκαν «είδε ότι ήταν θυμωμένος». Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πώς είναι να είσαι σε μια «μικροσκοπική ομάδα» γαλαζοαίματων που «παρακολουθείται από εκατομμύρια», ο  πρίγκιπας Χάρι απάντησε: «Είναι ένας συνδυασμός του The Truman Show και της ζωής σε ζωολογικό κήπο».

Ακούστε εδώ:

Τα «καρφιά» για τον Κάρολο

Μιλώντας για τη σχέση του με τον πατέρα του, ο Χάρι απάντησε πως ο πρίγκιπας Κάρολος είχε υποφέρει τόσο πολύ στην παιδική του ηλικία ως γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου, και ο πόνος του αυτοματοποιήθηκε και τόν έκανε να συμπεριφέρεται ανάλογα και στον γιο του. Αυτός ήταν ένας πολύ καλός λόγος για εκείνον να εγκαταλείψει το Παλάτι, καθώς δε θα ήθελε να συμβεί το ίδιο και στα δικά του παιδιά.

«Δεν πιστεύω πως θα πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο και να κατηγορούμε κάποιον, αλλά όταν το θέμα φτάνει στα οικογενειακά, θεωρώ ότι αν εγώ έχω υποφέρει, γιατί στο παρελθόν είχε υποφέρει και ο πατέρας μου ή η μητέρα μου, τότε πρέπει να σπάσω αυτή την αλυσίδα, προκειμένου να μην υποφέρουν τα παιδιά μου», είπε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι. «Υπάρχει τόσος πόνος, ο οποίος περνάει σε εμάς ανεξαρτήτως, οπότε σαν γονιός οφείλω να πω: Ξέρεις, αυτό συνέβη σε εμένα, οπότε θα σιγουρευτώ ότι δεν πρόκειται να συμβεί και στα παιδιά μου», πρόσθεσε. 

Στο Λος Άντζελες για να σπάσει την αλυσίδα της «δυστυχίας»

Σύμφωνα με την DailyMail, o Δούκας του Σάσεξ εξήγησε επίσης ότι η μετακόμισή του στο Λος Άντζελες με την οικογένεια του έγινε προκειμένου να σπάσει αυτή την αλυσίδα της «δυστυχίας» και του «πόνου», που δένει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε ότι ήταν τόσο τρομαγμένος και απελπισμένος προκειμένου να κρύψει από τα βρετανικά ΜΜΕ τη σχέση του με τη Μέγκαν Μαρκλ όταν εκείνη έμεινε για πρώτη φορά στο παλάτι του Κένσινγκτον, που πήγαν «incognito» στο σούπερ μάρκετ και «προσποιήθηκαν ότι δεν ήξεραν ο ένας τον άλλον», στέλνοντας μηνύματα για τα ψώνια που ήθελαν από διαφορετικούς διαδρόμους.

Ο 36χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισσάβετ σημείωσε επίσης ότι αφότου γνώρισε τη Μέγκαν ξεκίνησε θεραπεία, η οποία «έσκασε» μια φούσκα και αποφάσισε «να σταματήσει να παραπονιέται». 

Όταν η Μέγκαν Μαρκλ μίλησε στον σύζυγό της για την εμπειρία της στην πριγκιπική ζωή, τότε εκείνος – όπως αποκάλυψε ο ίδιος – της είπε ότι: «Δεν χρειάζεται να γίνεις πριγκίπισσα, μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή που θα είναι καλύτερη από οποιασδήποτε πριγκίπισσας».

Στην αντεπίθεση το Παλάτι

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι φαίνεται πως είναι στο Μπάκιγχαμ με τις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι για τον πατέρα του, Κάρολο, αλλά και τους λόγους που τον έκαναν να εγκαταλείψει τη βασιλική ζωή. «Τίποτα δεν είναι ποτέ δικό τους λάθος», λένε πηγές του Μπάκιγχαμ στο Daily Mail. «Φαίνεται πως πάνε να κάνουν καριέρα μιλώντας για τους προηγούμενους. Δεν βοηθά καθόλου», προσθέτουν. 

Επίσημη απάντηση στις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι προς ώρας δεν υπάρχει, ωστόσο άνθρωποι του βασιλικού περιβάλλοντος δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις