Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κασέμ Σουλεϊμανί: “Θα δούμε πολλά πτώματα Αμερικανών στη Μέση Ανατολή” λέει ο διάδοχός του

Κασέμ Σουλεϊμανί: “Θα δούμε πολλά πτώματα Αμερικανών στη Μέση Ανατολή” λέει ο διάδοχός του
photo Reuters

Ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί αναλαμβάνει στη θέση του δολοφονηθέντος Κασέμ Σουλεϊμανί.
Οι δηλώσεις του είναι ενδεικτικές της οργής που επικρατεί στο Ιράν μετά την δολοφονία του στρατηγού.
Χτύπημα “διεθνούς τρομοκρατίας” το χαρακτήρισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ

Καζάνι που βράζει είναι το Ιράν μετά την δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί ενώ έγινε γνωστό πως την θέση του ως επικεφαλής της ιρανικής δύναμης Κουντς, παίρνει ο ταξίαρχος Εσμαΐλ Καανί.

Μάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις έδειξε αμέσως το κλίμα που επικρατεί στο Ιράν λέγοντας πως περιμένει να δει «πολλά πτώματα Αμερικανών» στη Μέση Ανατολή.

Από την άλλη ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ σε δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά «μετά το μαρτύριο του ένδοξου στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, διορίζω τον ταξίαρχο Εσμαΐλ Καανί διοικητή της Δύναμης Κουντς», ενώ πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα της Δύναμης Κουντς «θα μείνει όπως ακριβώς ήταν επί του προκατόχου του».

Ιράν: Εκδίκηση για την δολοφονία Σουλεϊμανί ορκίζεται η Τεχεράνη

 Η Τεχεράνη θα εκδικηθεί τον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος», προειδοποίησε το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν μάλιστα χαρακτηρίζει αυτή την αμερικανική επίθεση ως «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.

«Το καθεστώς των ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτού του εγκληματικού τυχοδιωκτισμού. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στρατηγική γκάφα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Δυτικής Ασίας και η Αμερική δεν θα γλιτώσει εύκολα από τις συνέπειές της», πρόσθεσε.

«Η Αμερική πρέπει να ξέρει ότι η εγκληματική επίθεσή της εναντίον του στρατηγού Σουλεϊμανί ήταν το σοβαρότερο λάθος της χώρας (…) Αυτοί οι εγκληματίες θα υποστούν τη σκληρή εκδίκηση (…) στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις