Κόσμος

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών ένα δήθεν θύμα του Μπατακλάν

Ένας άνδρας που είχε υποστηρίξει ότι είχε ζήσει το μακελειό που εκτυλίχθηκε στο Μπατακλάν το 2015 στο Παρίσι, ενώ δεν βρισκόταν καν εκεί τη στιγμή της επίθεσης των τζιχαντιστών, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Συγκεκριμένα, ο Σεντρίκ Ρεΐ, 29 ετών, καταδικάστηκε από δικαστήριο των Βερσαλλιών, στο νοτιοδυτικό Παρίσι, σε φυλάκιση 2 ετών, εκ των οποίων οι 18 μήνες με αναστολή, για «απόπειρα απάτης» προκειμένου να λάβει την αποζημίωση που έδωσαν οι αρχές στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το χρονικό

Ο νεαρός οδηγός ασθενοφόρου είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια σε ΜΜΕ, τα όσα «ο ίδιος έζησε» στο Μπατακλάν τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου του 2015, κατά τη διάρκεια της επίθεσης της ομάδας των τζιχαντιστών που σκότωσαν 90 νεκρούς.

Βάσει των όσων αφηγήθηκε, εκείνος έπινε ένα ποτό μαζί με δύο φίλους του όταν είδε τους τρομοκράτες. Μια «έγκυος γυναίκα» είχε τότε «δεχθεί τα πυρά που προορίζονταν για εκείνον».

Μετά την επίθεση, ο Ρεΐ είχε ζητήσει να του καταβληθεί η αποζημίωση από το Κρατικό Ταμείο για τη στήριξη των θυμάτων τρομοκρατίας ωστόσο το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε, ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.

Ο ίδιος είχε ενταχθεί σε ομάδες επιζώντων των επιθέσεων, είχε κάνει ένα τατουάζ, όπως πολλά από τα θύματα, με τη Μαριάν, το σύμβολο της γαλλικής Δημοκρατίας, μπροστά από το Μπατακλάν.

Έναν χρόνο μετά τα τραγικά γεγονότα, οι ερευνητές με έκπληξη θα αποκάλυπταν ότι δεν είχε ποτέ καταθέσει μήνυση, ενώ αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν σημαντικές ασυνέπειες στη μαρτυρία του. Απέδειξαν επίσης, με τη βοήθεια του στίγματος του κινητού του τηλεφώνου ότι έφθασε στο Μπατακλάν πολλές ώρες μετά τις επιθέσεις.

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι καταδικάστηκαν για απόπειρα απάτης ή απάτη μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι και το Σεν Ντενί, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, ενώ είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6