Κόσμος

Κατάσχεση ελληνικών πλοίων το Ιράν: Άμεση απελευθέρωση ζητά η Βρετανία

Νέα αντίδραση από τη Βρετανία ύστερα από το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν σε δυο ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο.

Κατόπιν ενεργειών του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών το Φορέιν Όφις (υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας) τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά σχετικά με την κατάσχεση των δύο ελληνικών πλοίων από τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Η νέα ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζει: «Καταδικάζουμε έντονα την κατάσχεση δύο ελληνικών πλοίων στις 27 Μαΐου στον Κόλπο από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Οι ενέργειες του Ιράν αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της ναυτιλίας και παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το πλήρωμα και τα δύο πλοία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παλεύουν με τις διάσπαρτες εστίες στη Χίο πυροσβέστες και εναέρια μέσα - Μεγάλες καταστροφές και καταγγελίες για εμπρησμό
«Οι πολλές εστίες δείχνουν εμπρησμό», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου - Καίει ακόμα το μέτωπο στον Άγιο Γεώργιο Συκούση που κινείται προς τα Αρμόλια
Φωτιά στη Χίο
7