Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Κάτω από τη μύτη τους! Ένας από τους βομβιστές των Βρυξελλών δούλευε πέντε χρόνια στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ!

zaventem_mesa
zaventem_mesa

– Ο Ναζρίμ Λαχράουι ήταν ο άνδρας που δούλευε επί πέντε χρόνια στο αεροδρόμιο τω Βρυξελλών
– Είναι ο ένας από τους καμικάζι αυτοκτονίας που σκόρπισαν το θάνατο στο Ζάβεντεμ
– Ήξερε τα πάντα για την ασφάλεια στο Ζάβεντεμ καθώς δούλευε εκεί έως το τέλος του 2012 αναφέρει έκθεση
– Υπήρχαν πληροφορίες πως είχε δουλέψει ως καθαριστής και στο ευρωκοινοβούλιο

Πέντε χρόνια δούλευε στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας της 22ας Μαρτίου αλλά οι αρχές του Βελγίου δεν είχαν πάρει… χαμπάρι! Ο λόγος για τον Ναζρίμ Λαχράουι, τον άνδρα που μαζί με τον Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν κρύψει σε βαλίτσες το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου σκορπώντας θάνατο και πανικό στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Την πληροφορία πως ο Λαχράουι δούλευε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών επί πέντε χρόνια μέχρι το τέλος του 2012 μετέδωσε την Πέμπτη (21.04.2016) το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του φλαμανδικού καναλιού, ο τζιχαντιστής εργαζόταν ως καθαριστής σε εταιρία που είχε αναλάβει την καθαριότητα του αεροδρομίου. Και γι’ αυτό «ήξερε το αεροδρόμιο σαν την παλάμη του», ανέφερε το VTM.

«Ήταν καλά πληροφορημένος για την ασφάλεια του Ζάβεντεμ» ανέφερε το βελγικό κανάλι, με τον δημοσιογράφο να επισημαίνει πως δεν είναι σαφές αν ενώ εργαζόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε πως στο χώρο του αεροδρομίου, λίγο πριν από τις επιθέσεις, είχε εντοπιστεί ένα μυστικό δωμάτιο, όπου μέλη του προσωπικού που είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί, μαζεύονταν εκεί για να προσευχηθούν. Η αστυνομία είχε ζητήσει να «σφραγιστεί» το δωμάτιο αυτό, ενώ σύμφωνα με το VTM υπάρχει λίστα με τουλάχιστον 50 υπαλλήλους του αεροδρομίου που θεωρείται πως έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Κάτι ανάλογο είχε δημοσιεύσει πριν λίγο καιρό και η εφημερίδα Nieuwsblad, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον 50 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (της οργάνωσης που έχει από την πρώτη στιγμή αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες) εργάζονται στο Ζάβεντεμ.

Εκτός όμως από το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, ο Λαχράουι, όπως είχε γίνει γνωστό πριν μερικές εβδομάδες, είχε εργαστεί και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως επιστάτης το 2009 και το 2010. Εξάλλου, θείος των αδερφών ελ Μπακράιουι είχε υποστηρίξει λίγο μετά τις επιθέσεις πως και τα δυο ανίψια του είχαν επίσης δουλέψει ως καθαριστές στο αεροδρόμιο.

Με πληροφορίες από Russia Today

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε