Κόσμος

Καύσωνας στη Γερμανία: «Κάντε σιέστα και κρύο ποδόλουτρο» – Συστάσεις προς τους εργαζόμενους

Να υιοθετήσουν τις συνήθειες κατοίκων νοτιότερων χωρών συνέστησε στους εργαζόμενους η ένωση των δημόσιων λειτουργών υγείας BVOeGD της Γερμανίας για τις μέρες του καύσωνα

Συγκεκριμένα πρότεινε στους εργαζόμενους της Γερμανίας να αλλάξουν συνήθειες κατά τον καύσωνα εισάγοντας στη ζωή τους την μεσημεριανή σιέστα, τα κρύα ποδόλουτρα και τα ελαφρά ρούχα…

«Ξυπνήστε νωρίς, εργασθήτε παραγωγικά το πρωί και κάντε μία σιέστα το μεσημέρι», δηλώνει ο επικεφαλής της Ενωσης Γιοχάνες Νίσεν σε συνέντευξή του στο δίκτυο RND.

Αν και η Γερμανία δεν γνωρίζει τον καύσωνα που πλήττει την νότια Ευρώπη, οι θερμοκρασίες που επικρατούν βρίσκονται γύρω στους 35°C, ενώ ρεκόρ 38.8°C καταγράφηκε στην Βαυαρία.

«Στην σφοδρή ζέστη οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ενεργητικοί όσο υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον, ο κακός ύπνος λόγω της έλλειψης ψύξης την νύκτα οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης», εξηγεί ο Γιοχάνες Νίσεν.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι η σιέστα δεν είναι κακή ιδέα, «αλλά οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το διαπραγματευθούν αυτό μαζί».

Η εργοδοτική ένωση BDA είναι ανοιχτή στην ιδέα της σιέστας και θεωρεί ότι το ευέλικτο ωράριο θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να κάνουν μεγαλύτερα διαλείμματα το μεσημέρι αν αυτό βολεύει και τις δύο πλευρές.

Ο Γιοχάνες Νίσεν ζητάει επίσης «περισσότερους ανεμιστήρες και ελαφρύτερο ντύσιμο, ακόμη και αν ο ενδυματολογικός κώδικας του γραφείου δεν το επιτρέπει».

«Ενα κρύο ποδόλουτρο κάτω από το γραφείο θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή για να παραμείνετε δροσεροί καθώς εργάζεστε από το σπίτι», λέει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πορτογαλία: Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν ρεκόρ 640.000 στρεμμάτων
Σχεδόν 1.000 πυροσβέστες παρέμεναν σε κινητοποίηση στο κεντρικό τμήμα της Πορτογαλίας για να επιτηρούν τη μεγαλύτερη δασική καταστροφή που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα, έπειτα από 11 ημέρες καταστροφικών πυρκαγιών
Φωτιά στη Πορτογαλία
Ουκρανία: Παράτολμοι πιλότοι καταρρίπτουν ρωσικά drones με ένα απλό ελικοφόρο αεροπλάνο
Απέναντι στις ασταμάτητες επιθέσεις ρωσικών drones, η Ουκρανία ποντάρει και σε πιο πρωτόγονα μέσα: εκπαιδευτικά σοβιετικά αεροσκάφη, τυφέκια και το θάρρος αυτοσχέδιων πιλότων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal
Ουκρανοί στρατιώτες περπατούν σε ένα χωράφι με ένα drone
Ανάλυση CNN: Το επικίνδυνο στοίχημα Τραμπ με την οπλισμένη Εθνοφρουρά και η «επόμενη μεγάλη αναμέτρηση στις ΗΠΑ»
Με την απειλή στρατιωτικής επέμβασης σε μεγάλες πόλεις, ο αμερικανός πρόεδρος δοκιμάζει τα όρια της εξουσίας του, συγκρούεται με τους Δημοκρατικούς και προκαλεί αντιδράσεις
Εθνοφρουρά ΗΠΑ 1