Κόσμος

Κέιτ Μίντλετον και Γουίλιαμ έχουν άλλους τίτλους στη Σκωτία

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είναι ευρέως γνωστοί ως «ο πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας» αλλά υπάρχει κι ένας άλλος τίτλος που δόθηκε στην Κέιτ και τον Γουίλιαμ την ημέρα του γάμου τους – για να χρησιμοποιείται μόνο στη Σκωτία.

Στη Σκωτία, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ δεν αποκαλούνται πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας αλλά κόμης και κόμισσα του Strathearn.

Οι τίτλοι τους αποδόθηκαν το 2022 μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο τίτλος κληρονομείται από τους διαδόχους του θρόνου της Σκωτίας.

Η χώρα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για το ζευγάρι, καθώς εκεί γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν.

Μέχρι τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ ήταν γνωστοί ως ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, τίτλος που τους αποδόθηκε όταν παντρεύτηκαν το 2011.

Από τη στέψη και μετά, το πριγκιπικό ζεύγος – μαζί με τα παιδιά τους – πήραν νέους τίτλους πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας. 

Πρίγκιπας της Ουαλίας είναι ο τίτλος που κατέχει ο διάδοχος του θρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος τον παρέδωσε στον μεγαλύτερο γιο του όταν ανέβηκε στον θρόνο.

Πληροφορίες από Mirror

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαστε πολύ κοντά σε πυρηνική συμφωνία με το Ιράν» – Πτώση άνω του 3% για τις τιμές του πετρελαίου
«Είμαστε σε μια πολύ σοβαρή διαπραγμάτευση με το Ιράν για μακροπρόθεσμη ειρήνη. Πιστεύω πως πλησιάζουμε στη σύναψη μιας συμφωνίας», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ θα μειώσει τον μισθό του μετά τις περικοπές στη χρηματοδότηση που αποφάσισε ο Τραμπ
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει στοχοθετήσει πανεπιστήμια τα οποία κατηγορεί πως προωθούν μια αριστερή ατζέντα, πιέζοντάς τα να σταματήσουν πρωτοβουλίες για τη διαφορετικότητα
Το Πανεπιστήμιο Χάρβαντ
Ο Τραμπ ίσως επισκεφθεί την Τουρκία την Παρασκευή, αν υπάρξει πρόοδος στις ρωσο – ουκρανικές συνομιλίες
«Θέλουμε να δούμε τον πόλεμο να τελειώνει και νομίζω ότι έχουμε μια ευκαιρία να το πετύχουμε» είπε - Αλαλούμ με τις σημερινές συναντήσεις στην Τουρκία - Απόφαση Ζελένσκι μετά την συνάντηση με Ερντογάν
REUTERS
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
1