Κόσμος

Κένυα: Τους 31 έφτασαν οι νεκροί από το λεωφορείο που έπεσε σε ποτάμι

31 άνθρωποι πνίγηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και βυθίστηκε σε φουσκωμένο ποτάμι στην κεντρική Κένυα το Σάββατο, όπως δήλωσε η τοπική κυβερνήτης, τονίζοντας ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί κι άλλο.

Προηγούμενος απολογισμός το Σάββατο έκανε λόγο για περισσότερους από 20 νεκρούς σε αυτό το δυστύχημα.

Το λεωφορείο, που μετέφερε μια εκκλησιαστική χορωδία και άλλους ανθρώπους σε γαμήλια τελετή στην κομητεία Κιτούι, ανατράπηκε πριν βυθιστεί.

Η κυβερνήτης του Κιτούι Τσάριτι Νγκιλού δήλωσε ότι 31 πτώματα έχουν βρεθεί από το Σάββατο από δύτες του στρατού, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

“Σήμερα, μπορέσαμε να ανασύρουμε επτά (πτώματα). Υπάρχουν ακόμη πτώματα στο λεωφορείο”, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους. “Είναι τόσο, μα τόσο λυπηρό. Χάσαμε τόσες ζωές”.

Άνθρωποι που επέβαιναν στο λεωφορείο κατάφεραν ωστόσο να διαφύγουν το Σάββατο πριν αυτό βυθιστεί γρήγορα στον ποταμό Ενζίου.

Δεν είναι ακόμη γνωστός ο ακριβής αριθμός των επιβατών του λεωφορείου όταν αυτό έπεσε στον ποταμό, σχεδόν 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Την ίδια ώρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντάλλαξε δώρα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών - Εκείνος της χάρισε κοσμηματοθήκη, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα τού έδωσε φάκελο με μία έκθεσή της
Ο Ζελένσκι εύχεται για τον Πούτιν «μακάρι να πεθάνει» και να έρθει ειρήνη για την Ουκρανία – Το αιχμηρό χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν – Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έξι μήνες μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο Νετανιάχου φαίνεται να θέλει να τραβήξει τα βλέμματα
τραμπ- νετανιαχου