Κόσμος

Κίεβο: Τους 12 έφτασαν οι νεκροί από το μπαράζ φονικών επιθέσεων που εξαπέλυσε η Ρωσία

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους από τις ρωσικές επιθέσεις

Το Κίεβο «μετράει τις πληγές του» μετά το καταστροφικό μπαράζ επιθέσεων που εξαπέλυσε η Ρωσία χθες (23.04.2025) τόσο με βλήματα cruise και βαλλιστικούς πυραύλους όσο και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο νεότερος απολογισμός των ανθρώπων που σκοτώθηκε από τα πλήγματα που πραγματοποίησε η Ρωσία στο Κίεβο κάνει λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς και 90 τραυματίες, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Ο αριθμός των νεκρών στη συνοικία Σβιατόσινσκι του Κιέβου ανήλθε σε δώδεκα. Διασώστες ανέσυραν άλλα δύο πτώματα από τα ερείπια», αναφέρει το ουκρανικό κέντρο άμεσης βοήθειας σε ανάρτησή του στο Telegram, συμπληρώνοντας πως «90 άνθρωποι τραυματίστηκαν».

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τις αιματηρές ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο εκφράζοντας την οργή του, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν να καταλήξουν άμεσα σε μια ειρηνευτική συμφωνία.

Από τις ρωσικά πλήγματα προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια, με την Ουκρανία να υποστηρίζει ότι πρόκειται στη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Κιέβου από τις αρχές του χρόνου.

Από την άλλη πλευρά, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν δήλωσε ότι «ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν να σταματήσει επιτέλους να λέει ψέματα» όταν ισχυρίζεται ότι επιθυμεί ειρήνη ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει την Ουκρανία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης