Κόσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του στη Ρωσία – Αναχώρησε με τρένο για τη Βόρεια Κορέα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αναχώρησε σήμερα (17.9.2023) με το ειδικά διαμορφωμένο τρένο του από ρωσική Άπω Ανατολή με κατεύθυνση τα βορειοκορεατικά σύνορα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Ρωσία που ξεκίνησε την Τρίτη.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας η τελετή της αναχώρησης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας έγινε «στον σταθμό Αρτιόμ – Πριμόρσκι 1, όπου ήδη βρισκόταν το θωρακισμένο τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Σε σχετικό βίντεο που δημοσιοποίησε το πρακτορείο φαίνεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος σπανίως ταξιδεύει εκτός της χώρας του, να περπατά σε κόκκινο χαλί κατευθυνόμενος προς το βαγόνι του.

Επίσης φαίνεται να και να αποχαιρετά τους παρευρισκόμενους στην πόλη της Ρωσίας.

«Το τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν κατευθύνεται προς τον συνοριακό σταθμό Χάσαν. Η απόσταση είναι περίπου 250 χιλιόμετρα», ανέφερε το πρακτορείο TASS.

 

Πήρε ως δώρα drones και αλεξίσφαιρο γιλέκο

Νωρίτερα σήμερα ο Κιμ έλαβε ως δώρο από τον κυβερνήτη της περιοχής Πριμόριε πέντε drones εξοπλισμένα με εκρηκτικά, ένα αναγνωριστικό drone και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με το TASS.

Δώρα με υψηλό συμβολισμό εν μέσω φόβων στη Δύση για πιθανή συμφωνία για παράδοση όπλων και πυρομαχικών από τη Βόρεια Κορέα, τα οποία χρειάζεται η Μόσχα για την επίθεσή της στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek