Κόσμος

Κίνα: Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κίνα έδωσε στην κυκλοφορία τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας στον κόσμο, από το Πεκίνο προς την πόλη Γκουανσχού.

Το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στη συγκεκριμένη γραμμή μήκους 2,298 χιλιομέτρων, ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ώρα Κίνας, από την πρωτεύουσα της χώρας, με κατεύθυνση την μεγαλούπολη στη νότια Κίνα, κοντά στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών η απόσταση αυτή θα διανυθεί σε περίπου οκτώ ώρες.

Το τρένο ταξιδεύει με μέση ωριαία ταχύτητα περίπου 300 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να μειώσει το χρόνο ταξιδιού περισσότερο από 20 ώρες, σε σχέση με τα συμβατικά τρένα, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα εγκαίνια της νέας γραμμής Πεκίνου- Γκουανσχού, δημιουργεί νέα δεδομένα στις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας της Κίνας, η οποία πλέον διαθέτει ένα υπερσύγχρονο δίκτυο μήκους 9.300 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr