Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κίνα και Ρωσία όλο και πιο κοντά – Ξεκινούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε ρωσικό έδαφος

Κίνα και Ρωσία όλο και πιο κοντά – Ξεκινούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε ρωσικό έδαφος
Reuters

Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια θα πραγματοποιήσουν η Κίνα και η Ρωσία. Όλα αυτά εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και των νέων απειλών του Πεκίνου εναντίον της Ταϊβάν.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας, στρατεύματα της χώρας θα μεταβούν στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε κοινά γυμνάσια. Σε αυτά θα πάρουν μέρος και άλλες χώρες, περιλαμβανομένων της Ινδίας, της Λευκορωσίας και του Τατζικιστάν.

Η συμμετοχή της Κίνας στα κοινά γυμνάσια «δεν συνδέεται με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωση.

Τα γυμνάσια εντάσσονται σε μια διμερή συμφωνία συνεργασίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Παρόμοια κοινά γυμνάσια με επικεφαλής τη Ρωσία και τη συμμετοχή της Κίνας έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, σημειώνει το Reuters.

«Ο στόχος είναι να εμβαθύνουμε την πρακτική και φιλική συνεργασία με τους στρατούς των συμμετεχουσών χωρών, να διευρύνουμε το επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών και να ενισχύσουμε την ικανότητα να απαντάμε σε διάφορες απειλές για την ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις