Κόσμος

Κιρ Στάρμερ: Ο προϋπολογισμός  του Οκτωβρίου θα είναι οδυνηρός – Κληρονομήσαμε μια μαύρη τρύπα

«Σφίγγουν τα λουριά» στη Βρετανία με τον πρωθυπουργό της χώρας Κιρ Στάρμερ να δηλώνει ότι ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησής του, τον προσεχή Οκτώβριο, θα είναι οδυνηρός.

«Ένας προϋπολογισμός έρχεται τον Οκτώβριο και θα είναι οδυνηρός. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, με δεδομένη την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ.

Τόνισε πως θα πάρει καιρό να ανοικοδομηθεί η Βρετανία και να απαλλαγεί από τη σήψη που, όπως είπε, επικράτησε υπό την προηγούμενη κυβέρνηση των Συντηρητικών, ενώ προειδοποίησε πως «τα πράγματα θα πάνε χειρότερα, πριν βελτιωθούν».

Ο Στάρμερ, ο οποίος πέτυχε τον Ιούλιο σαρωτική εκλογική νίκη, έχει δηλώσει πως θα αποκαταστήσει τον ιστό της βρετανικής κοινωνίας, λέγοντας πως οι ταραχές κατά των μεταναστών, που σημειώθηκαν αυτό το μήνα, αντανακλούν τις διαιρέσεις που δημιουργήθηκαν τα 14 χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία το Συντηρητικό Κόμμα.

Ο πρωθυπουργός εκφώνησε την ομιλία του στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ, όπου ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε κάνει ένα από τα πολλά πάρτι του στη διάρκεια των λοκντάουν για την Covid-19, για τα οποία ο Στάρμερ είπε ότι κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη του κοινού προς τους πολιτικούς του.

«Κληρονομήσαμε μια μαύρη τρύπα»

«Κληρονομήσαμε, όχι μόνο μια οικονομική μαύρη τρύπα, αλλά και μια μαύρη τρύπα στην κοινωνία και γι’ αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράση και να πράξουμε διαφορετικά. Μέρος αυτού είναι να είμαστε τίμιοι με τον κόσμο σχετικά με τις επιλογές που έχουμε και με το πόσο σκληρό θα είναι αυτό», δήλωσε.

«Ειλικρινά, τα πράγματα θα πάνε χειρότερα, πριν βελτιωθούν», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος σε ένα κοινό ανθρώπων με τους οποίους είχε συναντηθεί στη διάρκεια της φετινής προεκλογικής εκστρατείας, όπως ασκούμενους, δασκάλους, νοσηλευτές και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, ο Στάρμερ τόνισε πως η αλλαγή δεν θα συμβεί μέσα σε μια νύχτα.

Ωστόσο, μιλώντας μία εβδομάδα πριν το βρετανικό κοινοβούλιο συνεδριάσει και πάλι μετά τις θερινές διακοπές, δήλωσε πως η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει μια πληθώρα προβλημάτων που κυμαίνονται από το συνωστισμό στις φυλακές μέχρι την έλλειψη στέγης και τις μακρές λίστες αναμονής στις υπηρεσίες υγείας.

Ο Στάρμερ δήλωσε πως η αποτυχία της κυβέρνησης των Συντηρητικών να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και το γεγονός ότι επικεντρώθηκε στην «αγυρτεία» του λαϊκισμού, διεύρυνε ρωγμές στην κοινωνία, διαιρέσεις που θα πάρει καιρό να θεραπευθούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια της Ευρώπης: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking για λύτρα
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας (ENISA) επιβεβαίωσε ότι οι μαζικές δυσλειτουργίες στα συστήματα αυτόματης καταχώρισης επιβατών σε αρκετά αεροδρόμια οφείλονται σε κυβερνοεπίθεση που στόχευσε εξωτερικό πάροχο
Επιβάτες στο αεροδρόμιο Χίθροου
Η Ουκρανία κατέστρεψε για πρώτη φορά 2 δύο ρωσικά αμφίβια αεροσκάφη Beriev στην Κριμαία – 3 νεκροί και 16 τραυματίες
Πρόκειται για σπάνια και ακριβά αεροσκάφη που για δεκαετίες θεωρούνταν το «καμάρι» της σοβιετικής και ρωσικής αεροπορίας - Η Ρωσία έχασε μοναδικό εξοπλισμό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί γρήγορα
Beriev
1
Πώς θα ξέσπαγε ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Εφιαλτικό σενάριο Βρετανού στρατηγού για καταστροφή του ΝΑΤΟ
Το DailyMail δημοσιεύει μια ανατριχιαστική προβολή: κυβερνοεπίθεση στην Ευρώπη, ταραχές, ρωσική εισβολή στις χώρες της Βαλτικής και κινεζική επίθεση στην Ταϊβάν
Ένα άρμα μάχης κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.
Τσάρλι Κερκ: Η σπαρακτική ομιλία της χήρας του – «Συγχωρώ τον δράστη, αυτό θα έκανε ο Χριστός και ο σύζυγός μου»
Μη μπορώντας να σταματήσει τα δάκρυά της, η Έρικα Κέρκ δήλωσε για τον δολοφόνο του άνδρα της πως η απάντηση στο μίσος δεν είναι το μίσος αλλά η αγάπη - «Η απάντηση που γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο είναι η αγάπη ακόμα για τους εχθρούς μας που μας διώκουν»
Έρικα Κερκ
5
«Η Αμερική πενθεί, ο Τσάρλι Κερκ δεν μισούσε τους αντιπάλους του, εγώ τους μισώ» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην κηδεία του ακτιβιστή
Παρών ήταν ο Έλον Μασκ που κάθισε μαζί με τον Τραμπ μετά από καιρό - Αιχμές του Αμερικανού προέδρου για το κόψιμο του σόου του Τζίμι Κίμελ
Ο Αμερικανός πρόεδρος με την χήρα του Τσάρλι Κερκ REUTERS 12