Κόσμος

Κομισιόν: Παραιτείται ο Γενικός Γραμματέας

Ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Ζελμάιερ, του οποίου η ξαφνική προαγωγή πέρυσι στο υψηλότερο πόστο του εκτελεστικού οργάνου της Ένωσης εξόργισε τους ευρωβουλευτές και προκάλεσε τις επικρίσεις της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας, θα παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο Ζελμάιερ, Γερμανός δικηγόρος, ήταν ο κορυφαίος συνεργάτης του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πριν προαχθεί μέσω μιας γρήγορης διαδικασίας δύο φάσεων.

Η συμπατριώτισσα του Ζελμάιερ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απευθύνθηκε σήμερα στους ευρωβουλευτές, ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσει τη στήριξή τους για να διαδεχθεί τον Γιούνκερ. Σύμφωνα με ένα άγραφο νόμο της ΕΕ, ο γενικός γραμματέας της Κομισιόν δεν πρέπει να είναι της ίδιας εθνικότητας με τον επικεφαλής της Επιτροπής.

Ερωτηθείσα εάν ο 48χρονος Ζελμάιερ θα παραιτηθεί από τη θέση του, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα απάντησε «Ναι» σε γραπτό μήνυμά της. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία