Κόσμος

Κομισιόν: “Σέρνει” στα δικαστήρια την Ιρλανδία επειδή δεν εισέπραξε 13 δισ. από την Apple

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ιρλανδία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, διότι απέτυχε να ανακτήσει οφειλόμενους φόρους ύψους έως 13 δισεκ. ευρώ από την Apple.

Η Κομισιόν ζήτησε από τον τεχνολογικό “κολοσσό” τον Αύγουστο του 2016 να πληρώσει μη καταβληθέντες φόρους καθώς έκρινε ότι η εταιρεία είχε λάβει παράνομη κρατική βοήθεια.

«Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Κομισιόν υιοθέτησε αυτή την απόφαση και η Ιρλανδία δεν έχει ακόμα ανακτήσει τα χρήματα, ούτε εν μέρει», ανέφερε σε ανακοίνωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

«Εμείς, φυσικά, κατανοούμε ότι η ανάκτηση σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο περίπλοκη απ’ ό,τι σε άλλες, και είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε. Αλλά τα κράτη-μέλη πρέπει να σημειώνουν επαρκή πρόοδο για την αποκατάσταση του ανταγωνισμού», προσέθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ στη Νέα Υόρκη: 34χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος – Ύποπτος ο σύζυγός του
Το θύμα φέρεται πως είχε καταγγείλει τουλάχιστον 9 φορές τον σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία - Ο 40χρονος ισχυρίστηκε πως όντως τσακώθηκαν το προηγούμενο βράδυ και λίγες ώρες μετά τον βρήκε νεκρό
Άνδρες
Ο Νετανιάχου δεν σταματάει τον πόλεμο και σχεδιάζει τον πλήρη έλεγχο της Γάζας: «Επιχειρήσεις ακόμη και σε περιοχές όπου κρατούνται όμηροι»
«Η απόφαση ελήφθη, το Ισραήλ προχωρά στην κατάληψη της Γάζας», αναφέρουν ανώτατοι αξιωματούχοι - Κόντρα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας - Αβέβαιο το μέλλον των αμάχων
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ