Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: 37 νεκροί και 77 δηλητηριάσεις από νοθευμένο αλκοόλ τις τελευταίες έξι εβδομάδες

Η δηλητηρίαση με νοθευμένο αλκοόλ είναι συχνή στην Τουρκία και η λαθραία παραγωγή έχει αναπτυχθεί με την έκρηξη των φόρων

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί το νοθευμένο αλκοόλ στην Τουρκία έχοντας οδηγήσει στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα όσα ανακοίνωσε σήμερα (16.12.2024) το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία σοκάρουν. Μέσα σε έξι εβδομάδες 37 άνθρωποι πέθαναν στην περιοχή μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ.

«37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 77 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 17 που συνεχίζουν να λαμβάνουν θεραπεία λόγω κατανάλωσης νοθευμένου αλκοόλ από την 1η Νοεμβρίου 2024», ανέφερε η ίδια πηγή στο X.

Υπό κράτησε τέθηκαν 14 άτομα που ήταν ύποπτα ότι πούλησαν το αλκοόλ που προκάλεσε αυτούς τους θανάτους, πρόσθεσε.

Η δηλητηρίαση με νοθευμένο αλκοόλ είναι συχνή στην Τουρκία και η λαθραία παραγωγή έχει αναπτυχθεί με την έκρηξη των φόρων στα αλκοολούχα ποτά.

Στα τέλη του 2021, τουλάχιστον 25 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε λίγες ημέρες σε αρκετές επαρχίες της χώρας. Περίπου 40 άλλοι είχαν πεθάνει από δηλητηρίαση ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ρακή, το εθνικό αλκοόλ της χώρας, κοστίζει περίπου 1.300 τουρκικές λίρες (περίπου 35 ευρώ) το λίτρο στο σούπερ μάρκετ, σε μια χώρα όπου ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στις 17.000 λίρες (465 ευρώ).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορούμενος από τους αντιπάλους του ότι θέλει να εξισλαμίσει την κοινωνία, έχει πάρει πολλές φορές στάση ενάντια στην κατανάλωση αλκοόλ ή καπνού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γάζα: Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στην πόλη μετά την εντολή Νετανιάχου
Μάρτυρες αναφέρουν σειρά ισραηλινών βομβαρδισμών, λίγες ώρες μετά την εντολή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου για αντίποινα, κατηγορώντας τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας
Βομβαρδισμός στη Γάζα
Ανανεώθηκε πριν 58 λεπτά
16
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου διέταξε άμεσες επιθέσεις στη Γάζα μετά από φερόμενη παραβίαση της εκεχειρίας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός που ισχύει από τις 10 Οκτωβρίου και διατάζει άμεση στρατιωτική απάντηση
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
14