Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Γυναίκα πυροδότησε τη βόμβα και αιματοκύλησε τη λεωφόρο Ίστικλαλ

Η γυναίκα με τη μαύρη μαντήλα και το παντελόνι παραλλαγής που “συνελήφθη” από κάμερα ασφαλείας στο σημείο της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022) είναι, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, εκείνη που πυροδότησε τη βόμβα που σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 81. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Στην “καρδιά” της Κωνσταντινούπολης, στην πολυσύχναστη και άκρως τουριστική λεωφόρο Ιστικλάλ, η έκρηξη που σημειώθηκε στις 16:20 το μεσημέρι της Κυριακής σόκαρε τον κόσμο. Κατά τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, πίσω από την τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται μια γυναίκα βομβιστής.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο σοβαρά. Οι τέσσερις έχασαν τη ζωή τους επί τόπου κι άλλοι δυο υπέκυψαν στα τραύματά τους στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση λόγω της έκρηξης βόμβας που πυροδότησε μια δράστης που ήταν γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε ο Οκτάι σε δημοσιογράφους όταν επισκέφτηκε το σημείο της επίθεσης μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. 

https://twitter.com/odatv/status/1591815163539251201?s=20&t=QZQGFPtAEhURzz0og_RVFw

Η στιγμή της επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έχει καταγραφεί σε συγκλονιστικά βίντεο 

https://twitter.com/nexta_tv/status/1591799638524571648?s=20&t=v06tDivTE-vaJ11mgDKoZA

https://twitter.com/Reuters/status/1591825029289103361?s=20&t=19zYnw-zYcqWuYrAN16rxw

Εκείνο που κανείς δεν ξέρει για την ώρα είναι αν η γυναίκα αυτή πυροδότησε τη βόμβα από μακριά ή αν ήταν καμικάζι αυτοκτονίας. 

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, διακρίνεται μια φιγούρα με ένα σακίδιο στην πλάτη. Αμέσως μετά γίνεται η έκρηξη, με επίκεντρο τη συγκεκριμένη γυναίκα. Τη στιγμή της έκρηξης, φαίνεται να βγαίνει φωτιά από το σακίδιο και άνθρωποι να πέφτουν αναίσθητοι στο έδαφος. Στο σημείο υπάρχουν αρκετές γυναίκες, οι οποίες, είτε περπατούν, είτε κάθονται στα δύο παγκάκια.

Λίγη ώρα μετά την έκρηξη και ενώ οι εικόνες είχαν σοκάρει τους πάντες, οι αρχές απαγόρευσαν στα ΜΜΕ να μεταδίδουν εικόνες από το σημείο! 

Ανάμεσα στα θύματα δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ Ελληνίδα της Κωνσταντινούπολης περιέγραψε στο newsit.gr τις ώρες αγωνίας, αφού προσπάθησε να βρει φίλους της που ίσως βρίσκονταν στην περιοχή της έκρηξης, αλλά δεν μπορούσε γιατί τα κινητά είχαν μπλοκάρει!

Ερντογάν: Θέλουν να νικήσουν την Τουρκία

«Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μέσω τρομοκρατίας θα αποτύχουν σήμερα όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για την Ινδονησία για να παρευρεθεί στη σύνοδο της G20.

«Ο λαός μας μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι ένοχοι πίσω από την επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι αρχικές πληροφορίες υποδηλώνουν ότι «μια γυναίκα έπαιξε ρόλο» στην επίθεση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: Έκρηξη αναφορών σε «εμφύλιο πόλεμο» στα social media στις ΗΠΑ
Οι αναφορές στον όρο «εμφύλιος πόλεμος» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτοξεύτηκαν μετά τη δολοφονία του ακροδεξιού influencer Τσάρλι Κερκ, αποκαλύπτοντας την ακραία πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αναλύουν οι New York Times
Άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια αγρυπνίας για τον ακροδεξιό ακτιβιστή και σχολιαστή των ΗΠΑ Τσάρλι Κερκ
Τουρκία: Νέο κύμα διώξεων στη Κωνσταντινούπολη σε στελέχη της αντιπολίτευσης για διαφθορά
Εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση 48 ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά – Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο δήμαρχος της περιοχής Μπαϊράμπασα στην Κωνσταντινούπολη, μέλος του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP
Αστυνομικές δυνάμεις της Τουρκίας
Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η χήρα του καταρρέει πάνω στο φέρετρό του – «Πότε δεν θα ξεχαστεί ο άντρας μου, θα φροντίσω εγώ γι’ αυτό»
«Ο ήχος αυτής της χήρας που κλαίει αντηχεί σε όλο τον κόσμο σαν κραυγή μάχης», είπε η Έρικα Κιρκ θρηνώντας για τον αγαπημένο της σύζυγο
Έρικα Κιρκ
8
Τσάρλι Κερκ, ο ακτιβιστής που μάγεψε τον Τραμπ – Ένας υπέρμαχος της οπλοκατοχής που τελικά τον σκότωσε
«Όταν οι άνθρωποι σταματούν να μιλούν, έρχεται η βία» είχε πει σε ένα από τα αγαπημένα του debate με φοιτητές - Ο Τσάρλι Κερκ εκτελέστηκε από ελεύθερο σκοπευτή ενώ μιλούσε σε πλήθος
Τσάρλι Κερκ
9
Η σπαρακτική ομιλία της συζύγου του Τσάρλι Κερκ - «Με ρώτησε η κόρη μας που είναι ο μπαμπάς, της είπα πως πήγε ταξίδι με τον Ιησού»
«Οι κραυγές αυτής της χήρας θα αντηχήσουν σε όλο τον κόσμο σαν πολεμική κραυγή. Η αποστολή του συζύγου μου δεν θα τελειώσει, ούτε για μια στιγμή», τόνισε η χήρα του συντηρητικού ακτιβιστή
Έρικα Κιρκ
17
Πενήντα νεκροί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις: Εντολή εκκένωσης από τους IDF – «Θα χρησιμοποιήσουμε βία»
Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν λάβει οδηγίες να εγκαταλείψουν τη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας πριν τεθεί υπό ισραηλινό έλεγχο
Ένα αγόρι τρέχει καθώς καπνός αναδύεται από μία εγκαταλελειμμένη πολυκατοικία, που στέγαζε εκτοπισμένους Παλαιστινίους, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στην πόλη της Γάζας
2