Κόσμος

Κοπεγχάγη: «Ικανός χειριστής» πίσω από τα μυστηριώδη drones που έκλεισαν το αεροδρόμιο – Με προβλήματα οι πτήσεις στο Όσλο

Από διαφορετικές κατευθύνσεις ήρθαν τα drones που έκλεισαν το διεθνές αεροδρόμιο της δανικής πρωτεύουσας - Η προέλευση τους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή

Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη και ειδικά η Νορβηγία και η Δανία μετά τα drones που εθεάθησαν με αποτέλεσμα να κλείσουν τα διεθνή αεροδρόμια στις δύο πρωτεύουσες. Και όλα αυτά λίγες ημέρες αφού ρωσικά drones παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας και της Πολωνίας. Το αν η Ρωσία κρύβεται πίσω από τα προβλήματα που ξέσπασαν σε Όσλο και Κοπεγχάγη, παραμένει άγνωστο.

Τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης και του Όσλο ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν σήμερα (23.09.2025) αφού είχαν κλείσει τη Δευτέρα για λόγους ασφαλείας. Η δανική αστυνομία δήλωσε ότι τα drones φαίνεται πως χειριζόταν «ένας ικανός χειριστής». Οι ύποπτοι δεν έχουν εντοπιστεί.

«Είναι κάποιος ο οποίος έχει τις ικανότητες, τη βούληση και τα εργαλεία για να επιδειχθεί κατ’ αυτό τον τρόπο», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Γενς Γέσπερσεν, προσθέτοντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πει κανείς αν τα επεισόδια στη Δανία και τη Νορβηγία συνδέονται μεταξύ τους.

Το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης έκλεισε για 4 ώρες, όταν δύο ή τρία μεγάλα drones εθεάθησαν να πετούν πολύ κοντά.

Λίγες ώρες μετά έκλεισε για 3 ώρες και το αεροδρόμιο του Όσλο αφού εθεάθησαν 2 drones. Το αεροδρόμιο της νορβηγικής πρωτεύουσας επαναλειτούργησε σήμερα στις 03:15 (τοπική ώρα, 04:15 ώρα Ελλάδας).

Ο Γέσπερσεν δήλωσε πως τα drones στη Δανία ήρθαν από διαφορετικές κατευθύνσεις αναβοσβήνοντας τα φώτα τους, πριν εξαφανισθούν έπειτα από ώρες.

Πτήσεις ανακατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια ενώ προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια αναμένονται και σήμερα μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Οι δανικές και οι νορβηγικές αρχές εργάζονται μαζί σχετικά με τα επεισόδια αυτά, τόνισε ο αστυνομικός αξιωματούχους Γιάκομπ Χάνσεν, διευκρινίζοντας ότι έχουν κινητοποιηθεί ο στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών.

Η προέλευση των drones, τα οποία εξαφανίσθηκαν χωρίς να αναχαιτισθούν, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή, παραδέχθηκε ο Χάνσεν.

«Στο στάδιο αυτό, δεν γνωρίζουμε» αν τα αεροσκάφη αυτά μπορεί να είναι ρωσικής προέλευσης, διευκρίνισε ερωτηθείς σχετικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Μπριζίτ Μπαρντό