Κόσμος

Κοροναϊός: Όγδοο κρούσμα στη Γερμανία! Και πάλι εργαζόμενος της Webasto

Ο κοροναϊός έχει ''χτυπήσει'' για τα καλά τη Γερμανία, καθώς επιβεβαιώθηκε και όγδοο κρούσμα του φονικού ιού. Έφτασαν στη χώρα 130 άτομα από την Γουχάν.

Πρόκειται για περιστατικό στη Βαυαρία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου.

Και ο νέος ασθενής, ένας 33χρονος άνδρας από το Μόναχο, εργάζεται στην εταιρία εξαρτημάτων αυτοκινήτων Webasto, όπου έχουν εντοπιστεί έξι άλλα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του πεντάχρονου παιδί που διαγνώσθηκε χθες από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Βαυαρίας και νοσηλεύεται

Έφτασαν στη Γερμανία 130 άτομα από τη Γουχάν

Αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας που μετέφερε σχεδόν 130 ανθρώπους από την πόλη Γουχάν της Κίνας λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού έφθασε σήμερα το απόγευμα στη Γερμανία.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Οι επιβάτες, 102 Γερμανοί και 26 ξένοι υπήκοοι, εξετάζονται μέσα σε αίθουσα γυμναστηρίου του αεροδρομίου που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό.

Όσοι δεν παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο θα μεταφερθούν με λεωφορείο σε ένα στρατόπεδο κοντά στο Γκέρμερσχαϊμ, στο Παλατινάτο, όπου θα μείνουν απομονωμένοι επί δύο εβδομάδες.

Το Airbus που έφθασε από την Γουχάν χρειάστηκε να κάνει έναν σταθμό στο Ελσίνκι μετά την άρνηση του αεροδρομίου της Μόσχας να του επιτρέψει να προσγειωθεί εξηγώντας ότι δεν είχε τις δυνατότητες να το κάνει.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι οι επιβάτες που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος δεν είχαν “κανένα σύμπτωμα” της νόσου. Όλοι τους, ωστόσο, θα εξεταστούν μόλις φθάσουν και όσοι εμφανίζουν ενδείξεις λοίμωξης θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Φρανκφούρτης, πρόσθεσε. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε κέντρο εκπαίδευσης της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας στο Γκέρμερσχαϊμ, όπου θα μείνουν σε ένα χωριστό κτίριο που διαθέτει ατομικά δωμάτια με τουαλέτα, όπως διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο υπουργός μίλησε επίσης για πληροφορίες που έλαβε σε σχέση τα παιδιά των υπαλλήλων της Webasto, ότι απαγορεύτηκε να πάνε στον παιδικό σταθμό από τον φόβο της λοίμωξης, ότι άλλα κάθισαν χωριστά στο σχολείο, ή ότι μηχανικοί σε γκαράζ αρνήθηκαν να επισκευάσουν αυτοκίνητα εργαζομένων σε αυτή την εταιρία.

“Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι οι θεωρίες συνωμοσίας που διαχέουν την αβεβαιότητα”, δήλωσε ο Σπαν. Η επαγρύπνηση έχει σημασία, αλλά και ηρεμία, εξήγησε.

Στην περιοχή του Παλατινάτου, όπου θα διαμείνουν οι επαναπατριζόμενοι από την Κίνα, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν μερικές φορές τις καταστάσεις με χιούμορ: “Επιβιώσαμε από τους Γάλλους, επιβιώσαμε από τους χίπις (αναφορά σε ένα θρυλικό φεστιβάλ ροκ το 1972 στην περιοχή), ένας ιός από την Κίνα δεν θα μας σκοτώσει αμέσως”, δήλωσε ένας 72χρονος τον οποίο επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 6
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 7