Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κοροναϊός: Πέθανε μέχρι νεωτέρας ο διευθυντής του νοσοκομείου της Γουχάν

Κοροναϊός: Πέθανε μέχρι νεωτέρας ο διευθυντής του νοσοκομείου της Γουχάν

Ήταν 7 το βράδυ της Δευτέρας (17/02/2020) όταν η κρατική εφημερίδα People’s Daily China έκανε ανάρτηση στο twitter με την οποία ανακοίνωνε τον θάνατο από κοροναϊό του διευθυντή του κυριότερου νοσοκομείου της Γουχάν, της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας. Η ανάρτηση αυτή λίγο μετά κατέβηκε.

Την ίδια ανάρτηση, ότι δηλαδή πέθανε ο διευθυντής του νοσοκομείου, έκανε λίγη ώρα αργότερα και η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Χουμπέι.

Click4More Ο κοροναϊός «σκότωσε» και τον διοικητή του νοσοκομείου της Γουχάν!

Λίγο αργότερα όμως με νέα ανάρτηση, ενημέρωνε ότι είναι ακόμη ζωντανός.

«Σύμφωνα με συγγενείς του Λιου, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν», τόνιζε η επιτροπή στη δεύτερη ανάρτηση, προσθέτοντας ότι η προηγούμενη λανθασμένη πληροφορία προήλθε από έναν καλό φίλο του Λιου που δεν γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις.

Τι άλλαξε μέχρι σήμερα το πρωί; Ο διευθυντής που πέθανε και μετά «αναστήθηκε» τελικά πέθανε μέχρι νεωτέρας…

Γύρω στις 7 το πρωί η κρατική εφημερίδα έκανε ανάρτηση στην οποία πέθαινε «τελείως» τον διευθυντή του νοσοκομείου της Γουχάν…

Ο Λιου Τζιμίνγκ, ο διευθυντής του νοσοκομείου Γουτσάνγκ της Γουχάν, σεβαστός νευροχειρουργός, πέθανε στα 50 του στις 18 Φεβρουαρίου από τον ιό Covid19 έγραφε η νεότερη ανάρτηση.

Πρόκειται για τον δεύτερο γιατρό που πεθαίνει από τον covid-19. Νωρίτερα τον Φεβρουάριο πέθανε ο Λι Ουενλιάνγκ, ο γιατρός που πρώτος είχε ενημερώσει τις αρχές για τον νέο ιό, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα. Και στην περίπτωσή του ο γιατρός πέθανε, «αναστήθηκε» και ξαναπέθανε.

Ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι 1.716 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και έξι από αυτούς έχουν πεθάνει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις