Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: 14.162 νέα κρούσματα και 70 νεκροί στη Βρετανία

Κορονοϊός: 14.162 νέα κρούσματα και 70 νεκροί στη Βρετανία

Οι αρχές στη Βρετανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλα 14.162 κρούσματα του νέου κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα αναφέρθηκαν ακόμη 70 θάνατοι ανθρώπων που είχαν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες στη Βρετανία.

Νωρίτερα ο Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει πως μπορεί να αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε Λονδίνο και άλλες περιοχές στη Βρετανία όμως η πολιτική της κυβέρνησής του κινείται στα σωστά πλαίσια.

«Η τοπική και περιφερειακή προσέγγιση σε συνδυασμό με τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο παραμένει σωστή», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στο Κοινοβούλιο, ερωτηθείς για ποιο λόγο συνεχίζουν να αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού σε περιοχές όπου έχουν επιβληθεί τοπικά μέτρα lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο Κοινοβούλιο το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, τα ποσοστά μόλυνσης αυξήθηκαν σε 19 από τις 20 περιοχές της Αγγλίας όπου έχει επιβληθεί τοπικό lockdown.

Η στρατηγική του Μπόρις Τζόνσον το καλοκαίρι, όταν τα νέα κρούσματα στη χώρα ήταν μερικές εκατοντάδες την ημέρα, ήταν να προσπαθήσει να θέσει υπό έλεγχο τοπικές εστίες ανοίγοντας παράλληλα την ευρύτερη οικονομία. Χθες και σήμερα η Βρετανία ανακοίνωσε πάνω από 14.000 νέα κρούσματα.

Η ανάλυση έδειξε ότι στο Γουίγκαν, στη βορειοδυτική Αγγλία, το ποσοστό μόλυνσης, που υπολογίζεται ως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, αυξήθηκε κατά 3.653% από τότε που επιβλήθηκε για πρώτη φορά τοπικό lockdown στις 30 Ιουλίου, καθώς αυξήθηκε στα 225 από τα 6.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις