Κόσμος

Κορονοϊός – Γερμανία: Τέλος η μετ’ αποδοχών άδεια για την καραντίνα ανεμβολίαστων

Στην Γερμανία είναι έτοιμοι να καταργήσουν την αμειβόμενη αναρρωτική άδεια για όποιον τίθεται υποχρεωτικά σε προληπτική καραντίνα και δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Η εν λόγω απόφαση, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, αναμένεται να ληφθεί από τα ομόσπονδα κρατίδια σήμερα, Τετάρτη (22/9). 

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα BILD – η οποία αναφέρει πως έχει στη διάθεσή της το σχέδιο της απόφασης που έχει ήδη εγκριθεί από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις – από τις 11 Οκτωβρίου όσοι λοιπόν δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα, δεν θα αμείβονται κανονικά όσο καιρό παραμένουν σε απομόνωση. Και αυτό θα ισχύει είτε επιστρέφουν από το εξωτερικό, είτε στην περίπτωση που έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 

Το σκεπτικό της απόφασης – σύμφωνα με την BILD – έχει να κάνει με την επάρκεια εμβολίων και τη δυνατότητα πλέον όλων να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο, εξαίρεση θα γίνεται μόνο για άτομα τα οποία για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και για άτομα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην γενική οδηγία για εμβολιασμό. Για τους εμβολιασμένους, τονίζεται στο ίδιο σχέδιο απόφασης, δεν προβλέπεται υποχρέωση καραντίνας. Από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται επίσης και το δωρεάν τεστ για κορονοϊό που δικαιούνταν έως τώρα όλοι οι πολίτες μία φορά την εβδομάδα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι – όπως αναφέρει η Handelsblatt – στη συζήτηση θα τεθεί και το ενδεχόμενο εισαγωγής υποχρεωτικού τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε συγκεκριμένους κλάδους.

germany covid Reutrs

Την Άνοιξη «βλέπει» το τέλος της πανδημίας ο υπουργός Υγείας

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προέβλεψε ότι το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού θα έρθει την ερχόμενη Άνοιξη, εκτιμώντας ότι τότε θα έχει επιτευχθεί και η «ανοσία της αγέλης». «Αν δεν υπάρχει κάποια νέα παραλλαγή, έναντι της οποίας δεν θα προστατεύουν τα εμβόλια – κάτι που είναι πολύ απίθανο -, τότε την άνοιξη θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία και θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», δήλωσε ο Γενς Σπαν στην «Augsburger Allgemeine». «Η ανοσία της αγέλης πάντα επιτυγχάνεται. Το θέμα είναι μόνο το πώς, μέσω εμβολιασμού ή νόσησης. Το εμβόλιο είναι οπωσδήποτε ο ασφαλέστερος δρόμος», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ εναντίον δημοσκοπήσεων: «Πότε θα καταλάβουν ότι δημιούργησα την καλύτερη οικονομία στην ιστορία των ΗΠΑ»
Το 68% των πολιτών κρίνει ότι η οικονομία των ΗΠΑ τα πάει άσχημα σύμφωνα με έρευνα - «Οι τιμές πέφτουν γρήγορα» απάντησε ο Ντόναλντ Τραμπ και διαλάλησε την πορεία των δεικτών του χρηματιστηρίου
Ντόναλντ Τραμπ
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 12
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο