Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Για κατάσταση συναγερμού μιλά ο Αυστριακός υπουργός Υγείας

Κορονοϊός: Για κατάσταση συναγερμού μιλά ο Αυστριακός υπουργός Υγείας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τα στοιχεία από την “Κοινοπραξία Πρόγνωσης Covid”, οδηγούν τον Αυστριακό υπουργό Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ να κάνει λόγο για κατάσταση “συναγερμού”.

Τα στοιχεία δείχνουν για την ερχόμενη εβδομάδα την αύξηση σε όλη την χώρα σε 228 κρούσματα της επίπτωσης επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους, 

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο ίδιος προειδοποίησε για “επανάληψη του περασμένου φθινοπώρου”, ενόψει της κατάστασης με την σχεδόν κυρίαρχη πλέον σε ολόκληρη τη χώρα την πιο μεταδοτική βρετανική παραλλαγή B.1.1.7 και τον αντίστοιχα αυξανόμενο αριθμός κρουσμάτων.

Κατά την άποψή του, οι 2.324 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν σήμερα είναι “πολλές”, όπως και η σχεδόν σταθερή αύξηση καθημερινά κατά πάνω από 2.000 λοιμώξεις, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, στις 10 Μαρτίου θα υπάρχουν 3.200 νέες περιπτώσεις το εικοσιτετράωρο.

Το αν θα γίνουν κάποια περαιτέρω βήματα ανοίγματος -τα οποία, την περασμένη Δευτέρα 1η Μαρτίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων είχε αναφέρει ως πιθανά-  θα αξιολογηθεί στις 15 Μαρτίου, και μέχρι τότε “πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι ο περασμένος Νοέμβριος δεν θα επαναληφθεί”, ανέφερε ο Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Όπως σημείωσε, οι προϋποθέσεις για αυτό είναι τώρα καλύτερες από τις ημέρες του φθινοπώρου, λόγω των επερχόμενων υψηλότερων θερμοκρασιών και των εμβολιασμών, τους οποίους κανείς θα μπορεί τώρα να επιταχύνει.

“Δυστυχώς, το πηδάλιο δείχνει προς τη λάθος κατεύθυνση, και εάν δεν είναι δυνατόν να μειωθούν οι αριθμοί ή τουλάχιστον να σταθεροποιηθούν, απειλεί με δραματική κατάσταση”, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, αφήνοντας αναπάντητο το ερώτημα αν τα επιπλέον μερικά βήματα ανοίγματος που συζητήθηκαν τη Δευτέρα θα μπορούσαν πραγματικά να γίνουν υπό τέτοιες συνθήκες στη διάρκεια αυτού του μήνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις