Κόσμος

Κορονοϊός: Η Σανγκάη ετοιμάζεται να βγει από το lockdown

Τέλος στο lockdown στη Σανγκάη βάζει η Κίνα, καθώς όπως αναφέρουν αξιωματούχοι η πανδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η μητρόπολη της Σανγκάης βρίσκεται πιο κοντά στη σταδιακή επιστροφή της στην κανονικότητα μετά από ένα λοκντάουν που εφαρμόστηκε για δύο μήνες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19, καθώς οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο προετοιμάζονται για την χαλάρωση των περιορισμών σε περιοχές της κινεζικής πρωτεύουσας, δηλώνοντας σήμερα, ότι το ξέσπασμα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η Σανγκάη στοχεύει στον ουσιαστικό τερματισμό του λοκντάουν από την Τετάρτη, μετά την χαλάρωση των περιορισμών την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε περισσότερους ανθρώπους έχει επιτραπεί να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ περισσότερες επιχειρήσεις επιτρέπεται να ανοίξουν και πάλι, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι παραμένουν περιορισμένοι στα οικοδομικά τετράγωνα των κατοικιών τους, με τη λειτουργία των καταστημάτων να περιορίζεται στη διανομή προϊόντων.

Αξιωματούχοι στη Σανγκάη παροτρύνουν για τη συνέχιση της εγρήγορσης, παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της, ζουν σε περιοχές της κατηγορίας χαμηλού κινδύνου “πρόληψης.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα ισραηλινού ομήρου: «Δεν ξέρω αν το παιδί μου ζει ή είναι νεκρό – Εξαντλητικό να ελπίζεις δύο χρόνια»
Ο Ταμίρ είναι ένας από τους 47 ομήρους που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου 2023 από τη Χαμάς - Η τελευταία φορά που είδε τον γιο της ήταν σε ένα βίντεο της απαγωγής του που δημοσιεύτηκε στα social media
Η Χερούτ Νιμρόντι με την φωτογραφία του γιου της που έχει απαχθεί από τη Χαμάς
Αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι πιπεριού διαδηλωτή ντυμένο βάτραχο στο Πόρτλαντ - Για «εξέγερση» χωρίς αποδείξεις μιλάει ο Τραμπ
Ο διαδηλωτής άρχισε να χορεύει κάπως... άσεμνα μπροστά στους αστυνομικούς στο Πόρτλαντ κι όταν άρχισαν να διαλύουν το πλήθος, τον ψέκασαν με πιπέρι
Αστυνομικοί ψεκάζουν  με σπρέι πιπεριού διαδηλωτή ντυμένο βάτραχο στο Πόρτλαντ