Κόσμος

Κορονοϊός – Ιταλία: 142.967 νέα κρούσματα και 157 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία καταγράφηκαν 142.967 νέα κρούσματα κορονοϊού και 157 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Αυτός πρόκειται ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού τους τελευταίους 5,5 μήνες στην Ιταλία ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι ο υψηλότερος, από τα τέλη Απριλίου μέχρι σήμερα. Το 26% των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, προέκυψε θετικό.

Στους νοσοκομειακούς θαλάμους της χώρας βρίσκονται 9.724 ασθενείς με κορονοϊό, 270 περισσότεροι από χθες. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, οι ασθενείς με covid 19 είναι 375, δηλαδή 15 περισσότεροι από την χθεσινή ημέρα.

Στην φάση αυτή, οι κάτοικοι της χώρας θετικοί στον ιό, είναι 1.350.481. Στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε αισθητά ο αριθμός των πολιτών που υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ: λόγω των επικείμενων διακοπών, αλλά και της συνεχούς, αυξητικής τάσης των περιστατικών.

Στις ιταλικές φυλακές, τέλος, μέσα σε μια εβδομάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού τετραπλασιάστηκε. Στις 4 Ιουλίου ήταν 159, ενώ χθες άγγιξαν τα 643. Μόνο στην περίπτωση ενός κρατουμένου, όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1